Ένα υπέροχο σπυρωτό ραβανί που δεν χρειάζεται μίξερ για να γίνει. Το αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό ραβανί, είναι το αγαπημένο μας στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια και ξέρουμε τον λόγο. Ξεχειλίζει γλύκα και νοστιμιά!
Είναι ένα υπέροχο σιροπιαστό γλυκό, που μπορείτε να το προσφέρετε σαν επιδόρπιο στους καλεσμένους σας ή μαζί με τον καφέ τους. Μπορείτε να το απολαύσετε κι εσείς στις λιγούρες σας! Είναι πραγματικά ένα παραδοσιακό γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε αν δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα.
Ειδικά όταν μπορείτε να το φτιάξετε χωρίς μίξερ. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω και περιμένουμε τις εντυπώσεις σας:
Εκτέλεση
Στην αρχή βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και τις δύο βανίλιες. Χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη να αφρατέψουν. Ενσωματώνουμε το λάδι και το γιαούρτι.
Δείτε ακόμα Ραβανί αφρός από τη Σοφη Τσιώπου
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τις άλλες δύο βανίλιες και δουλεύουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει ζύμη. Στην συνέχεια, αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί 40×27 εκ. σκεπάζοντας με μια μεμβράνη.
Αφήνουμε την ζύμη μας εκτός ψυγείου για 30 λεπτά και στην συνέχεια ψήνουμε το ραβανί μας στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει. Σιροπιάζουμε όσο το γλυκό μας είναι καυτό με κρύο σιρόπι και σερβίρουμε το πρώτο κομμάτι μετά από 8 ώρες.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr