Συνταγή για σιροπιαστό, αφράτο ραβανί με σιμιγδάλι και ξύσμα λεμονιού που θα το συνοδεύσουμε με παγωτό φιστίκι. Το γλυκάκι του Καλοκαιριού με το πιο μελωμένο και δεμένο σιρόπι
από την Τζένη Τσανακτσίδου.
- αυγα 5 ίδιου μεγέθους
- ζαχαρη 1/2 ποτήρι
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 ποτήρι
- ηλιέλαιο 1 ποτήρι
- Σιμιγδάλι χοντρό 450 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- βανίλια 1
- λεμονι 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα
Υλικά
- νερό 3 ποτήρια του νερού
- ζαχαρη 3 ποτήρια
- λεμονι 1/2
- βούτυρο γάλακτος 1 κουταλιά της σούπας αγελαδινό
Για το σιρόπι
Αρωματικό ραβανί πορτοκαλιού
Το ραβανί είναι η αγαπημένη μας ανάμνηση από την γιαγιά, όταν ήμασταν παιδιά. Η Τζένη Τσανακτσίδου μας δείχνει σήμερα το πιο πετυχημένο και αφράτο ραβανί, με χοντρό σιμιγδάλι και αρωματισμένο με ξύσμα λεμονιού για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας, να τρατάρουμε τους καλεσμένους μας ή για τις υπογλυκαιμίες μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σπυρωτό σιροπιαστό ραβανί με παγωτό φιστίκι:
Εκτέλεση για το σπυρωτό σιροπιαστό ραβανί με παγωτό φιστίκι
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Δεν θέλουμε να χάσει τον όγκο του το μείγμα. Ρίχνουμε εναλλάξ το ηλιέλαιο με το στραγγιστό γιαούρτι και δουλεύουμε το μείγμα παράλληλα.
Στο τέλος βάζουμε το χοντρό σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί Νο26 και αφού το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί το μεταφέρουμε στο ταψί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Το σιροπιαστό της Κυριακής: Εκπληκτικό ραβανί
Φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό από το μισό λεμόνι. Βράζουμε για 5 λεπτά μετρώντας από το σημείο βρασμού και αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, το αφήνουμε να λιώσει μόνο του και σιροπιάζουμε με κουτάλα για την σούπα, σιγά σιγά. Δηλαδή, απορροφάει το ραβανί το σιρόπι και έπειτα ξανά σιροπιάζουμε. Σερβίρουμε με παγωτό φιστίκι μόλις κρυώσει.
Tips για το σπυρωτό σιροπιαστό ραβανί με παγωτό φιστίκι
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο ελαφρύ λάδι θέλουμε. Το ποτήρι που μετρήθηκαν τα υλικά ήταν των 200 ml.
Την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι
- Aνακαλείται ταχίνι – Βρέθηκε σαλμονέλα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα : Η Μουρτζούκου βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής και οι αποκαλύψεις την λύγισαν
- Κώστας Λεφάκης : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Grand Hotel : Βγαίνει στο φως το παρελθόν της Αγγέλας και έρχονται τα πάνω κάτω