Σταφιδοκούλουρα Σούπερ Είναι αυτό που λέμε εγγυημένη επιτυχία από 3… μέχρι 93 ετών…
Σιγουρέψου ότι έχεις:
4 ½ φλιτζ. αλεύρι
1 ½ φλιτζ. Βιτάμ
1 ½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
1 φλιτζ. μαύρες σταφίδες
1 ποτηράκι ρούμι
2 αβγά
1 ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια στη μύτη από το κουταλάκι
αλάτι
2 κρόκους αβγών για το άλειμμα
½ φλιτζ. Βιτάμ για το άλειμμα του ταψιού
1 φλιτζ. ελαιόλαδο για το άλειμμα των χεριών μας
Ξεκινάμε!
Μούλιασε σε ένα μπολάκι με το ρούμι τις σταφίδες για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσουν.
Σε ένα μπολ, μεγάλο αυτή τη φορά, κοσκίνισε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Στο μπολ του μίξερ (αυτή η συνταγή είναι ο παράδεισος του μπολ) χτύπα το Βιτάμ με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ασπρίσουν και μετά πρόσθεσε τα αβγά και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίξε τώρα λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι συνεχίζοντας να χτυπάς, και, μόλις απορροφηθεί, βγάλε το μπολ από το μίξερ, πρόσθεσε τις σταφίδες καλά στραγγισμένες και ανακάτεψε.
Κόψε από τη ζύμη κομματάκια στο μέγεθος καρυδιού και πλάσ’ τα σε κουλουράκια, αφού πρώτα αλείψεις τα χέρια σου με λάδι.
Τι να τα κάνεις, όταν τα πλάσεις; Να τα τοποθετήσεις σε ταψιά αλειμμένα με Bιτάμ, όχι πολύ κοντά το ένα στο άλλο (σκέψου ότι θα φουσκώσουν με το ψήσιμο), άλειψέ τα με τους κρόκους των αβγών ελαφρά χτυπημένους με 3-4 κουταλιές νερό και άφησε για 5 λεπτά να δημιουργηθεί κρούστα.
Μετά ψήσε για 25-30 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180°C, μέχρι να πάρουν χρώμα.
8Βγάλε το ταψί από το φούρνο και μόλις τα κουλουράκια κρυώσουν, είναι έτοιμα προς κατανάλωση.
Καλή όρεξη!
igastronomia.com
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Πέτρος κλέβει την καρδιά της Δέσποινας
- Η Γη της Ελιάς : Ο Δημοσθένης αποκληρώνει την Ειρήνη
- Ειρήνη Μουρτζούκου : “Ο πατέρας των παιδιών μου είναι στον οικογενειακό κύκλο – Αν πω το όνομα του θα βρεθώ σε χαντάκι”
- Τρύφωνας Σαμαράς : Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο γνωστός κομμωτής
- Γιορτινά σοκολατάκια με λευκή σοκολάτα και limoncello