Συνταγη για ατομικά σταφιδόψωμα για την Νηστεία των Χριστουγέννων, το σχολικό κολατσιό, και για να έχουμε κάτι να τσιμπήσουμε για το απογευματινό μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πιο νόστιμα Σταφιδόψωμα για την Νηστεία των Χριστουγέννων
Υλικα
1 ποτήρι χλιαρο νερο 220 περίπου ml
1 φακελάκι ξερή μαγια
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
Ξυσμα από 1 πορτοκάλι
περίπου 100 γρ σταφίδες
Αλεύρι γ.ο.χ. τόσο ώστε να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη περίπου 450 γρ με 500 γρ
λίγο μέλι διαλυμένο με λιγο χυμο πορτοκαλί και σουσάμι για την επικάλυψη.
Δείτε ακόμη Τα πιο αφράτα πιτσάκια για το σχολείο και το παιδικό πάρτι!
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά στο νερό και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με το συρμα καλα . Για το τέλος αφήνουμε το αλεύρι. Ζυμωνουμε καλά, . Αφήνουμε τη ζύμη μας να ”ξεκουραστεί” και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας, πλάθουμε σε κορδόνια προσθέτουμε και τις σταφίδες και τυλίγουμε σε σαλιγκάρι .Αφήνουμε τα σταφιδόψωμα να φουσκώσουν . Μόλις φουσκώσουν, Τα αλείφουμε με το μείγμα του μελιού και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο . βγαίνουνε 15 σταφιδοψωμάκια
Η Συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινας Μισαηλιδου
Δείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος