Υλικά
1 κιλό σταφύλι
650γρ ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
χυμό από 1/2 λεμόνι.
Δείτε ακόμα: Ροδάκινο γλυκό κουταλιού!!!
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το σταφύλι και το στραγγίζουμε.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα και το αφήνουμε πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του,περίπου 10 λεπτά.
Δείτε ακόμα: Λαχταριστό γλυκό του κουταλιού καρπούζι!
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό. Ξαφρίζουμε την επιφάνεια όποτε χρειάζεται. Αφήνουμε το γλυκό να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε το λεμόνι και την αρμπαρόριζα και αφήνουμε να βράσει για 1΄.
Βάζουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα, τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι το γλυκό μας να κρυώσει τελείως.
Δείτε ακόμα: Δροσερό, πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ζελέ φράουλας
Καλή επιτυχία!!!
Συνταγή από Elena Psillia-οι χρυσοχερες –ηδες
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Η Παυλίνα μπαίνει στη μέση και χωρίζει Τζον και Αθηνά
- Τσορτέκης – Μαυρίδου σε σχέση: Η πρώτη αντίδραση των ηθοποιών στα δημοσιεύματα
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη