Στιφάδο με κεφτεδάκια στον φούρνο από μοσχαρίσιο κιμά .Μία πρωτότυπη και λαχταριστή ιδέα για στιφάδο.
- κρεμμυδι 2 κιλά
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κανελά Κατά βούληση ξυλάκια
- μπαχάρι Κατά βούληση
- δάφνη 1-2 φύλλα
- κρασι μισό ποτήρι του κρασιού κόκκινο
- πελτές ντομάτας 2 κουταλιές
- νερό μισό ποτήρι
- ελαιολαδο Κατά βούληση
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 700γρ
- κρεμμυδι 1
- κανελά Κατά βούληση
- μπαχάρι Κατά βούληση
- μπαγιατικο ψωμι 200 γρ. μουλιασμένο
Για τα κεφτεδάκια
Το στιφάδο είναι αγαπημένο πιάτο. Συνήθως απολαμβάνουμε το Παραδοσιακό κουνέλι στιφάδο για το οικογενειακό τραπέζι! Σήμερα όμως είπαμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Στιφάδο με κεφτέδακια στον φούρνο . Άλλωστε το στιφάδο φτιάχνεται με πολλές παραλλαγές όπως είναι με χοιρινές μπριζόλες.
Σήμερα όμως θα απολαύσουμε μερακλήδικο στιφάδο με κεφτέδακια στον φούρνο με κρεμμύδι που θα γίνει σκέτο γλύκισμα όταν μαγειρευτεί και κεφτεδάκια με απλά και λίγα υλικά. Τα αφράτα κεφτεδάκια σε συνδυασμό με το κρεμμύδι του στιφάδου, κάνει αυτό το φαγητό ανάρπαστο. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια
Σε μία λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι αλεσμένο στο μούλτι. την κανέλα, το μπαχάρι, το μουλιασμένο ψωμί το οποίο το έχουμε πρώτα στραγγίξει καλά από όλα τα υγρά του και πλάθουμε.
Αφού πλάσουμε τον κιμά τον αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα περίπου να ξεκουραστεί. Αφού περάσει η μισή ώρα πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για το στιφάδο
Στην αρχή βράζουμε τα κρεμμύδια. Αφού τα βράσουμε τα βάζουμε στο ταψί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα ξύλα κανέλας, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, το κόκκινο κρασί, το ελαιόλαδο, τον πελτέ ντομάτας και το νερό. Πάνω από το φαγητό μας στρώνουμε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Δείτε ακόμα Μαμαδίστικο στιφάδο με χοιρινές μπριζόλες λαιμού!
Ψήνουμε το στιφάδο με κεφτεδακια στον φούρνο για μία ώρα. Μετά την μία ώρα προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνουν και ροδίσουν τα κεφτεδάκια μας.
Η συνταγή είναι της αγαπημένης μας Αρτοποι’ι’α Σιδηροπουλος
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Τί θα μαγειρέψω (πάλι) σήμερα;
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr