Λαχταριστή στριφτή πίτα με λάχανο τουρσί πεντανόστιμη και χορταστική! Τραγανή στριφτόπιτα με γιαούρτι και χειροποίητο παραδοσιακό φύλλο που την κάνει ανάρπαστη! Τα παιδιά θα ξετρελαθούν, ενώ μπορείτε να την φτιάξετε και σε επίσημα τραπέζια αλλά και για όλη την οικογένεια!
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
- αλατι 1/2κ.γ
- νερό 250 μλ χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 κ.γ
- ξύδι 1.κ.σ
- σοδα 1/2 κ.γ
- γιαουρτι 1κ.σ
Υλικά
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Τσιγαρίζω το ψιλοκομμένο λάχανο τουρσί για 20 με 30 λεπτά με το κόκκινο πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Για την πίτα
Ανακατεύω όλα τα υλικά για τη ζύμη και τη χωρίζω σε 4 μπαλάκια. Τα αφήνω σε ένα μπολ σκεπασμένα με μεμβράνη και μετά τυλιγμένα σε μία κουβερτούλα για 30 λεπτά.
Κάθε μία μπάλα ανοίγω σε φιλώ ραντίζω με λίγο λαδάκι βάζω από το λάχανο και τυλίγω σε ρόλο και μετά σε σαλιγκάρι στο λαδωμένο ταψί.
Το κάνω και με τις υπόλοιπες 3 μπάλες. Τα βουτυρώνω ελαφρώς από πάνω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Μόλις βγει από το φούρνο βουτυρώνω ξανά από πάνω και σκεπάζω ελαφρώς με μία πετσετούλα για 10 με 15 λεπτά.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Αννα Κασσανδρεια
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα