Στριφτα τυροπιτακια για το πρωινο μας καποια εψησα
και τα υπολοιπα καταψυξη!
900 γρ αλευρι
1 γεμάτο κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
2 φακ. ξηρή μαγιά
8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο συν έξτρα για το άλειμμα του μπωλ και των στριφτων
240 ml χλιαρό γάλα
2 ασπράδια μεσαίου αβγού
10 κουταλιές σούπας χλιαρό νερό
Φετα και ανθοτυρο μαζι
2 κροκους για το πασπαλισμα και σουσαμι!
Βαζουμε το αλευρι σε ενα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατευουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά.
Ριχνουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, τα ασπράδια αβγού και το νερό. Αναμείγνυουμε με τα χέρια μας όλα τα υλικά ώσπου να σχηματιστεί μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Αδειάζουμε τη ζύμη πάνω σε μια καθαρή και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε τη ζυμη για περίπου 7 λεπτά ή μέχρι να έχουμε μια απαλή κι ελαστική ζύμη. Αν τυχόν κολλάει απειροελάχιστα (όχι περισσότερο) στα χέρια, δεν πειράζει.Αφηνουμε τη ζυμη να διπλασιαστει και τη χωριζουμε σε 14 μπαλακια!Αναλογα με το ποσο μικρα τα θελουμε! Ανοιγουμε καθε μπαλακι μια μακροστενη λωριδα βαζουμε το τυρακι η ο,τι αλλο θελουμε το κλεινουμε και το στριβουμε σαν σαλιγκαρακι! Αλειφουμε με αυγο ριχνουμε λιγο σουσαμι και τα αφηνουμε λιγο να φουσκωσουν!Ψηνουμε στους 180 β προθερμασμενο φουρνο μεχρι να κοκκινισουν,περιπου μιση ωρα ,αναλογα το φουρνο!
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα