Στριφτα τυροπιτακια για το πρωινο μας καποια εψησα
και τα υπολοιπα καταψυξη!
900 γρ αλευρι
1 γεμάτο κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
2 φακ. ξηρή μαγιά
8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο συν έξτρα για το άλειμμα του μπωλ και των στριφτων
240 ml χλιαρό γάλα
2 ασπράδια μεσαίου αβγού
10 κουταλιές σούπας χλιαρό νερό
Φετα και ανθοτυρο μαζι
2 κροκους για το πασπαλισμα και σουσαμι!
Βαζουμε το αλευρι σε ενα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατευουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά.
Ριχνουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, τα ασπράδια αβγού και το νερό. Αναμείγνυουμε με τα χέρια μας όλα τα υλικά ώσπου να σχηματιστεί μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Αδειάζουμε τη ζύμη πάνω σε μια καθαρή και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε τη ζυμη για περίπου 7 λεπτά ή μέχρι να έχουμε μια απαλή κι ελαστική ζύμη. Αν τυχόν κολλάει απειροελάχιστα (όχι περισσότερο) στα χέρια, δεν πειράζει.Αφηνουμε τη ζυμη να διπλασιαστει και τη χωριζουμε σε 14 μπαλακια!Αναλογα με το ποσο μικρα τα θελουμε! Ανοιγουμε καθε μπαλακι μια μακροστενη λωριδα βαζουμε το τυρακι η ο,τι αλλο θελουμε το κλεινουμε και το στριβουμε σαν σαλιγκαρακι! Αλειφουμε με αυγο ριχνουμε λιγο σουσαμι και τα αφηνουμε λιγο να φουσκωσουν!Ψηνουμε στους 180 β προθερμασμενο φουρνο μεχρι να κοκκινισουν,περιπου μιση ωρα ,αναλογα το φουρνο!
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές