Συνταγή για αφράτα στριφτά τυροπιτάκια με φέτα για το παιδικό πάρτι, το ταπεράκι της παραλίας ή τις διακοπές με εύκολη ζύμη που τα παιδιά δεν θα τα χορταίνουν. Από τη φίλη μας Ελινα Σκλαβου.
- Γάλα φρέσκο 100 ml χλιαρό
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- μαγιά 10 γραμμάρια νωπή
- βουτυρο 75 γραμμάρια λιωμένο χλιαρό
- Γιαούρτι στραγγιστό 80 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
- αυγα 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 480 γραμμάρια
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- φέτα 200 γραμμάρια θρυμματισμένη
Για τη γέμιση
- κρόκους αυγού 2
- νερό 1-2 κουταλιές της σούπας
Για το άλειμμα
Τυροπιτάκια που μένουν μαλακά και φρέσκα για μέρες
Αφράτα τυροπιτάκια, στριφτά με την πιο εύκολη ζύμη και γέμιση φέτα για να τα απολαύσουν όλα τα παιδάκια στο παιδικό πάρτι αλλά και τα δικά μας, τόσο στα γενέθλιά τους όσο και στις διακοπές ή την παραλία. Έχουν σίγουρη επιτυχία και αξίζει να τα δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα στριφτά τυροπιτάκια για το παιδικό πάρτι:
Εκτέλεση για τα στριφτά τυροπιτάκια για το παιδικό πάρτι
Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη και τη νωπή μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το λιωμένο χλιαρό βούτυρο και το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε και πάλι με το σύρμα.
Ρίχνουμε 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα με μία ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος ρίχνουμε χούφτα χούφτα το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε σε αφράτη ζύμη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Στη συνέχεια μοιράζουμε τη ζύμη σε ίσα κομμάτια και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπαλίτσα. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη κάθε μπαλίτσα σε μακρόστενο φυλλαράκι και κάνουμε σχισμές στην μέση κάθε φύλλου. Βάζουμε στην άκρη του φύλλου χωρίς σχισμές θρυμματισμένη φέτα και ρολάρουμε. Έπειτα στρίβουμε σαν σαλιγκαράκι.
Τραγανά τυροπιτάκια του Γιώργου Ζώλη χωρίς βούτυρο
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα φυλλαράκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε τον χτυπημένο κρόκο αυγού με το νερό και τα αλείφουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.
Tips για τα στριφτά τυροπιτάκια για το παιδικό πάρτι
Αντί για νωπή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 1 φακελάκι ξερή μαγιά.
Την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος