Συνταγή για στριφτά τυρόψωμα με φουσκωτή ζύμη χωρίς πολλά υλικά και γεμισμένα με φέτα. Είναι το ιδανικό κολατσιό τόσο για το πρωί στο σχολείο όσο και για το ταπεράκι του ολοήμερου και είναι σκέτος αφρός.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γραμμάρια περίπου
- ξερή μαγιά 1/2 φακελάκι
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- νερό 1 μεγάλο μπρίκι χλιαρό
Υλικά
- ελαιολαδο 1μιση ποτηράκι του κρασιού περίπου
Για το άλειμμα των φύλλων
- φέτα 350 γραμμάρια περίπου
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1-2
- νερό 2-3 κουταλιές της σούπας
Για το άλειμμα στα τυρόψωμα
- βούτυρο γάλακτος 2-3 κύβοι αγελαδινό
Για το άλειμμα μετά το ψήσιμο
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Τα τυρόψωμα είναι μία πολύ καλή λύση για ένα χορταστικό κολατσιό για μικρούς και μεγάλους. Είναι αφράτα και σίγουρα μπορούμε να τα δίνουμε και στα παιδιά για το σχολικό κολατσιό. Σήμερα θα σας δείξουμε αφράτα και πετυχημένα τυρόψωμα με απλά υλικά και εύκολη εκτέλεση, καλύτερα και από του φούρνου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα στριφτά τυρόψωμα με φέτα για σχολικό κολατσιό:
Τυροψωμο Απλο ζυμάρι ψωμιού
Εκτέλεση για τα στριφτά τυρόψωμα με φέτα για σχολικό κολατσιό
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε την ξερή μαγιά και την ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να διαλυθεί η μαγιά. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ξεκινάμε να προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι για όλες τις χρήσεις και χλιαρό νερό από το μπρίκι, ενώ δουλεύουμε την ζύμη. Σταματάμε να προσθέτουμε νερό και αλεύρι όταν πάρουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Έπειτα την χωρίζουμε σε 14 μπαλάκια.
Αλείφουμε το κάθε μπαλάκι με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να σταθούν στον πάγκο. Έπειτα ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φυλλαράκι όσο ένα πιάτο του φρούτου. Γεμίζουμε με θρυμματισμένη φέτα το κάθε φυλλαράκι, το ρολάρουμε, το τραβάμε και το τυλίγουμε σε σαλιγκάρι.
Αφράτο ψωμένιο τυρόψωμο
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φυλλαράκια. Τα τοποθετούμε σε ένα στρογγυλό ταψί και τα αλείφουμε με τους χτυπημένους κρόκους αυγού που τους έχουμε αραιώσει με το νερό.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν καλά. Μόλις ψηθούν και τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο γάλακτος.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr