Αφράτα στριφτάρια σοκολάτας της Γκόλφως γεμισμένα με σοκολάτα. Σκέτη σοκόλαση για το καφεδάκι σας και όχι μόνο.
- Γάλα φρέσκο 250 γραμμάρια χλιαρό
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- ζαχαρη 120 γραμμάρια
- αυγα 1
- βανίλια 1
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
- αλεύρι για τσουρέκια 600 γραμμάρια περίπου
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- κρόκους αυγού 1
Υλικά
- βουτυρο 5 κουταλιές της σούπας κρύο
Για το άλειμμα των φύλλων
- σοκολάτα 125 γραμμάρια τριμμένη γάλακτος
Για την γέμιση
- ασπραδια 1
Για την επάλειψη
Τα στριφτάρια σοκολάτας είναι ένα γλυκό πολύ διαδεδομένο. Μοσχοβολούν ζάχαρη άχνη, σοκολάτα και αφράτο φύλλο και σίγουρα κάθε φορά που τα βλέπουμε στην βιτρίνα κάποιου φούρνου θέλουμε να τα απολαύσουμε.
Δείτε ακόμα Τραγανές μπάρες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Σήμερα η αγαπημένη μας μαγείρισσα Γκόλφω Νικολού μας δείχνει πως μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας σπιτικά στριφτάρια σοκολάτας με ζάχαρη άχνη στο πασπάλισμα. Είναι μία πανεύκολη συνταγή με απλά υλικά που θα λατρέψετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα στριφτάρια σοκολάτας της Γκόλφως
Εκτέλεση για τα στριφτάρια σοκολάτας της Γκόλφως
Ανακατεύουμε αρχικά το χλιαρό γάλα με το βούτυρο μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αυγό, τον κρόκο αυγού, το αλάτι, την βανίλια, το αλεύρι για τσουρέκια και την ξερή μαγιά και χτυπάμε αρχικά σε σιγανή ταχύτητα.
Έπειτα για 10 λεπτά χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι από τα τοιχώματα. Θέλουμε μία ζύμη ελαστική. Βάζουμε την ζύμη σε ένα τάπερ με καπάκι, κλείνουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει σε προθερμασμένο φούρνο περίπου στους 30-50 βαθμούς Κελσίου, για 1μιση ώρα.
Αφού φουσκώσει βάζουμε την ζύμη σε έναν ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο, την αλευρώνουμε ελαφρώς και την διπλώνουμε με τα χέρια για 1-2 λεπτά. Κόβουμε την ζύμη στην μέση και μετά ξανά σε άλλα 2 κομμάτια. Δηλαδή θα πάρουμε 4 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε τετράγωνο φύλλο με μήκος 30 εκατοστά.
Δείτε ακόμα Τσουρέκια με Πορτοκαλάδα του Παναγιώτη Παπαδάκη
Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί 30 εκατοστών και στρώνουμε το πρώτο φύλλο. Βουτυρώνουμε καλά το πρώτο φύλλο. Ρίχνουμε από πάνω τριμμένη σοκολάτα. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο, βουτυρώνουμε και πάλι και από πάνω κι άλλη τριμμένη σοκολάτα.
Στρώνουμε το τρίτο φύλλο, το βουτυρώνουμε, ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη τριμμένη σοκολάτα και στρώνουμε και το τέταρτο φύλλο βουτυρωμένο. Κόβουμε με ένα μαχαίρι στριφτάρια στο μέγεθος ενός δαχτύλου. Ξεκινάμε σιγά σιγά και στρίβουμε το κάθε κομμάτι. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 40 λεπτά για να φουσκώσουν.
Αλείφουμε έπειτα με χτυπημένο ασπράδι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, εστία πάνω κάτω, περίπου για 20 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.
Tips για τα στριφτάρια σοκολάτας της Γκόλφως
Αντί για αλεύρι για τσουρέκια μπορούμε να βάλουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αντί για ξερή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 30 γραμμάρια νωπή μαγιά. Αν δεν έχουμε μίξερ φτιάχνουμε την ζύμη και με τα χέρια σε λεκάνη. Αν στα 10 λεπτά έχουν πάρει χρώμα, μπορούμε να βάλουμε μία λαδόκολλα από πάνω.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά την συνταγή:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15