Συστατικά
350 γρ αλεύρι
85 γρ μαργαρίνη
35 γρ κεφαλοτύρι
175 ml γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
1 κρόκο αυγού
Δείτε ακόμα: Κασερόπιτα στριφτή! Πεντανόστιμη!!!
Γέμιση
100 γρ αλλαντικά
150 γρ τυρί κρέμα
150 γρ κεφαλοτύρι
Πράσινες & μαύρες ελιές
Δείτε ακόμα: Φανταστικά Τυροπιτάκια με εύκολη ζύμη !! Μούρλια γεύση !
Οδηγίες
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με την μαγιά, την ζάχαρη και το γάλα.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι, την μαλακή μαργαρίνη, το τριμμένο κεφαλοτύρι και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
- Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε φύλλο.
- Απλώνουμε το τυρί κρέμα, τα ψιλοκομμένα αλλαντικά, το κεφαλοτύρι σε κύβους και τις ελιές.
- Τυλίγουμε σε ρολό και το χωρίζουμε από άκρη σε άκρη (2 μέρη).
- Σε αντικολλητικό χαρτί διπλώνουμε σε πλεξούδα και δίνουμε σχήμα από στεφάνι.
- Στο κέντρο τοποθετούμε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο σκεύος.
- Αλείφουμε κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Ειδήσεις σήμερα
- 15+1 Ιδέες για Elegant Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξωτερικού χώρου
- Η Γη της Ελιάς : Ο εξαφανισμένος αδερφός του Βαρώτσου
- Άγιος Έρωτας : Ο Βλάσης κακοποιεί την Χριστίνα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με λευκή σοκολάτα
- Αμαλιάδα : «Η Ειρήνη είχε ανεβάσει το άλλο παιδάκι στη σοφίτα – Το ψάχναμε όλοι μαζί ενώ ήξερε από την αρχή που είναι»