Συνταγή για στριφτό αφράτο τυρόψωμο. Στριφτό τυρόψωμο από τη Τζένη Τσανακτσίδου με σπιτική πανεύκολη ζύμη και φέτα για πρωινό αλλά και συνοδευτικό με το μεσημεριανό σας. Είναι η τέλεια επιλογή ακόμη και για το σχολικό κολατσιό το πρωί ή και για το ταπεράκι του ολοήμερου, ενώ μπορείτε να το φτιάξετε και για το γιορτινό τραπέζι του Αϊ Γιαννιού ή στα Θεοφάνια.
- νερό 1μιση ποτήρι του νερού χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- Γάλα φρέσκο 1/2 ποτήρι του νερού χλιαρό
- σπορέλαιο 1/2 ποτήρι του νερού χλιαρό
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 ποτήρια του νερού
- φέτα 200 γραμμάρια θρυμματισμένη
Υλικά
- κρόκους αυγού 1-2
Για το άλειμμα
Αφράτο τυρόψωμο ταψιού του Άκη
Σήμερα σας έχουμε το τέλειο τυρόψωμο για σνακ, πρωινό, κολατσιό αλλά και για τα οικογενειακά ή γιορτινά τραπέζια. Στριφτό, αφράτο και πεντανόστιμο, αυτό το τυρόψωμο με φέτα θα γίνει ανάρπαστο για μικρούς και μεγάλους και μπορούμε να το δώσουμε ακόμη και σαν κολατσιό στο σχολείο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το στριφτό αφράτο τυρόψωμο:
Εκτέλεση για το στριφτό αφράτο τυρόψωμο
Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, το χλιαρό φρέσκο γάλα, την ξερή μαγιά κα την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο και το αλάτι και ανακατεύουμε και πάλι με το σύρμα. Ρίχνουμε 2 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε τότε άλλο 1 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Ρίχνουμε 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και ρίχνουμε 1/2 ποτήρι από τα πλάγια και ζυμώνουμε.
Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα. Στη συνέχεια τη μεταφέρουμε στον πάγκο και την ζυμώνουμε ελαφρώς. Την τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί και την σκεπάζουμε για ακόμη 20 λεπτά. Στη συνέχεια την πατάμε και την σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Τυρόψωμο στο ταψί τούμπανο
Έπειτα της δίνουμε το σχέδιο με τα δάχτυλα και τοποθετούμε την θρυμματισμένη φέτα. Σκεπάζουμε για άλλα 20 λεπτά και στη συνέχεια αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή