Συνταγή για Στριφτό Κασερόψωμο. Ψωμένιο Στριφτό Κασερόψωμο σκέτος αφρός για το σχολικό κολατσιό και όχι μόνο.
- Γάλα φρέσκο 2 κούπες χλιαρό
- μαργαρίνη 100 γραμμάρια
- κασέρι 400 γραμμάρια τριμμένο
- αλατι 1 κουταλάκι
- ζαχαρη 1 κουταλάκι
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Όσο πάρει
Υλικά
Το Στριφτό κασερόψωμο είναι από τους πιο αγαπημένους μας τρόπους να ξεκινάμε την μέρα μας τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας. Έτσι θα φτιάξουμε σήμερα ένα φανταστικό στριφτό κασερόψωμο σκέτος αφρός με τον πιο εύκολο τρόπο. Αυτό το στριφτό κασερόψωμο γίνεται πανεύκολα, γίνεται πολύ αφράτο και δε θα αντέξετε να μην το δοκιμάσετε.
Εμείς το φτιάξαμε και τα παιδιά μας έκτοτε μας το ζητάνε συνέχεια. Βάλαμε τριμμένο κασέρι της αρεσκείας μας και μερικά ακόμη απλά υλικά που όλοι λίγο ή πολύ έχουμε σπίτι μας και βου αλά! Το πιο αφράτο, το πιο νόστιμο το πιο μοναδικό στριφτό κασερόψωμο!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το στριφτό κασερόψωμο:
Ένα απλό ψωμί που μπορεί να γίνει ένα πλούσιο, καταπληκτικό κασερόψωμο. Νόστιμο, αφράτο χορταστικό και πολύ εύκολο όπως θα δείτε στη συνέχεια…
Αν έχετε λοιπόν χρόνο, η απλά θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορο, χωρίς πολύ φασαρία στη κουζίνα… αυτό είναι το ιδανικό κασερόψωμο. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε, αμέτρητους συνδυασμούς με διαφορά τυριά, και επίσης και μυρωδικά για πιο αρωματικό.
Εκτέλεση για το κασερόψωμο
Αρχικά διαλύουμε την ξερή μαγιά στο χλιαρό γάλα. Παίρνουμε μία λεκάνη και βάζουμε μέσα το μείγμα με την μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι, την μαργαρίνη λιωμένη και λίγο λίγο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ζυμώνοντας καλά. Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλά μας.
Δείτε ακόμα Κασερόψωμο μαλακό σαν βάμβακι
Βάζουμε την ζύμη σε ένα πυρέξ ή σε ένα ταψί και την σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Στην συνέχεια το απλώνουμε στο πυρέξ ή στο ταψί μας και σχηματίζουμε αυλακώσεις με τα δάχτυλά μας.
Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε το κασέρι μέσα στις αυλακώσεις. Ψήνουμε το κασερόψωμο στους 170 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 40 λεπτά μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα η επιφάνεια. Απολαμβάνουμε.
Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας σελίδα Οι Συνταγές της Κυριακής
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές