Συνταγή για στριφτή πίτα με σπιτικό φύλλο χωρίς πλάστη και χωρίς μαγιά που μπορούμε να την γεμίσουμε με φέτα, ζαμπόν, κασέρι, πάριζα ή ό,τι άλλη γέμιση μας αρέσει και μπορούμε να την αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη. Ιδανική λύση για το σχολείο, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ανοίγουμε φύλλο κάθε φορά.
- αλεύρι για τσουρέκια 350 γραμμάρια περίπου
- νερό 200 ml
- ηλιέλαιο 40 ml
- αλατι 1 κουταλιά της σούπας κοφτή
Υλικά
- φέτα 300 γραμμάρια
Για την γέμιση
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Συνταγή για σχολείο: Αφράτη στριφτή τυρόπιτα στο πυρέξ
Οι μαμάδες θέλουν να δίνουν στα παιδιά τους όσο το δυνατόν περισσότερα σπιτικά φαγητά κι ας μην έχουν πλέον τον χρόνο που είχαν οι δικές τους μαμάδες. Γι’ αυτό και αυτή η στριφτόπιτα με σπιτικό φύλλο θα σας σώσει. Διότι μπορείτε να την αποθηκεύσετε στην κατάψυξη και να μην χρειάζεται να κάνετε ολόκληρη διαδικασία για πίτα, κάθε φορά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την στριφτόπιτα για κατάψυξη:
Εκτέλεση για την στριφτόπιτα για κατάψυξη
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι για τσουρέκια, το νερό, το ηλιέλαιο, το αλάτι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν δούμε ότι χρειάζεται επιπλέον αλεύρι, συμπληρώνουμε. Κόβουμε την ζύμη σε 3 μπαλάκια. Λιώνουμε την φυτίνη και την ανακατεύουμε με το ηλιέλαιο για το άλειμμα.
Βάζουμε το μείγμα της φυτίνης σε ένα μπολ και βουτάμε μέσα στο μείγμα τα μπαλάκια. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα ή και λίγο παραπάνω. Παίρνουμε έπειτα το πρώτο μπαλάκι και ξεκινάμε από την μέση προς τα έξω με τα χέρια, τραβώντας το φύλλο μέχρι να γίνει λεπτό.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπαλάκια ζύμης. Θρυμματίζουμε την φέτα καλά και ρίχνουμε την γέμιση στο φύλλο. Τυλίγουμε σε κορδόνι και ρολάρουμε σε σαλιγκάρι.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Πασπαλίζουμε τις πίτες με σουσάμι, τις σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.
Tips για την στριφτόπιτα για κατάψυξη
Εμείς κάναμε διπλή δόση, οι δοσολογίες των υλικών που γράψαμε σε αυτή την συνταγή αντιστοιχούν σε μία πίτα. Εμείς γεμίσαμε μόνο με φέτα αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε πάριζα ψιλοκομμένη, γαλοπούλα, κασέρι ή ό,τι σας αρέσει. Μπορεί να χρειαστεί παραπάνω αλεύρι, ανάλογα του πόσο σκληρό είναι, θα το δείτε καθώς ζυμώνετε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Thomi Kromlidou
και την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια