Θέλετε ένα υπέροχο επιδόρπιο με τα από ένα τέλειο γεύμα ; Σας έχουμε το καλύτερο! Στρούντελ με σοκολάτα και μπισκότα.
- φυλλο κρουστας 1 πακέτο για γλυκά φρέσκο
- φουντουκι 120 γρ. αλεσμένα σκόνη
- κανελά 1 ½ κ.σ.
- ζαχαρη 70 γρ.
- βουτυρο 300 γρ. λιωμένο
Υλικά
- κουβερτουρα 600 γρ.
- φουντουκι 160 γρ. τριμμένα
- μπισκότα 180 γρ. Πτι μπερ χοντροκομμένα λιγάκι
- κανελά 1 κ.γ.
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 2 πορτοκάλια
- βανίλια 2
Για την γέμιση
Τα στρούντελ είναι γλυκά που στην Ελλάδα δεν τα τρώμε τόσο συχνά. Ήρθε όμως η στιγμή να δοκιμάσουμε αυτά τα αξεπέραστα στρούντελ με φύλλο κρούστας και μία υπέροχη γέμιση που αποτελείτε από φουντούκια, μπισκότα πτι μπερ και σοκολάτα κουβερτούρα.
Δείτε ακόμα Στρούντελ με μήλο και σταφίδες
Είναι ένα γλυκό με τραγανό φύλλο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Παλιότερα είχαμε φτιάξει και στρούντελ με μήλο όμως η αλήθεια είναι πως τα σημερινά μας στρούντελ έχουν άλλη γλύκα, αφού έχουμε μία αδυναμία στην σοκολάτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Στρούντελ με σοκολάτα και μπισκότα:
Εκτέλεση για την γέμιση
Στην αρχή ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια, τα μπισκότα, την κουβερτούρα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα μας στην άκρη.
Εκτέλεση για το φύλλο
Για να φτιάξουμε τα Στρούντελ με σοκολάτα και μπισκότα, αρχικά, χωρίζουμε τα φύλλα σε δύο ισόρροπα μέρη, περίπου 6-7 φύλλα το κάθε στρούντελ. Απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο και ενδιάμεσα τα βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τα πασπαλίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε με την ζάχαρη, τα φουντούκια και την κανέλα.
Όταν τελειώσουν οι στρώσεις βάζουμε την μισή γέμιση κατά μήκος των φύλλων αφήνοντας λίγο κενό στα άκρα. Έτσι, γυρνώντας τα φύλλα προς τα μέσα, η γέμιση δε θα βγει από το φύλλο κατά το ψήσιμο. Τυλίγουμε σε ρολό προσεκτικά και αλείφουμε με βούτυρο για να κολλήσει καλά.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για να ετοιμάσουμε και το δεύτερο στρούντελ. Μεταφέρουμε τα δύο στρούντελ σε ένα ρηχό ταψί με την ένωση των φύλλων να βρίσκεται στην κάτω πλευρά και τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 35-45 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσαφί.
Tips για Στρούντελ με σοκολάτα και μπισκότα
Πριν τα απολαύσουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά. Βγαίνουν δύο στρούντελ. Τρώγονται και κρύα και ζεστά.
Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας σελίδα Οι Γεύσεις Της Νατάσας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr