Close

Στροβιλάκια μαρμελάδας απο τη Ρούλα Γιαννιώτη

Στροβιλάκια μαρμελάδας  απο τη Ρούλα Γιαννιώτη

COOKIES ΣΤΡΟΒΙΛΑΚΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ !!!
Λαχταριστά και πολύ εύκολα Cookies με γέμιση μαρμελάδας φράουλας ή όποια άλλη γεύση επιθυμείτε !
Δε σταματάς να τα τρως !!!
Υλικά για 35-40 Cookies :
– 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
– 200 γρ. Ζάχαρη
– 2 κάψουλες βανίλιας
– 1 πρέζα αλάτι
– 250 γρ. βούτυρο μαλακό (κομμένο σε κυβάκια)
– 2 αυγά (μόνο τους κρόκους)
– 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
– 100 γρ. μαρμελάδα
– λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση :
– Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε σχηματίζοντας μια λακουβίτσα στο κέντρο.
– Προσθέτουμε γύρω-γύρω στη λεκάνη τα κομματάκια βούτυρο, στο κέντρο τους κροκούς με το χυμό λεμονιού και ζυμώνουμε για 3’ λεπτά.
– Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη σε καθαρή επιφάνεια, ζυμώνουμε καλά άλλα 3’-4’ λεπτά και πλάθουμε σε σχήμα κύλινδρο. Η ζύμη που προκύπτει είναι σφιχτή και τριφτή και δεν κολλάει στα χέρια.
– Τοποθετούμε τώρα τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και με τον πλάστη ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο 3-4 χιλ. περίπου (όχι πιο λεπτό γιατί θα σπάσει στο τύλιγμα).
– Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις άκρες, ώστε να έχουμε καθαρό ορθογώνιο και στη συνέχεια κόβουμε το ορθογώνιό μας οριζόντια στη μέση , κόβοντας μαζί και τη λαδόκολλα.
– Αλείφουμε με τη μαρμελάδα και τα δυο κομμάτια ζύμης, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια (και τις άκρες).
– Με τη βοήθεια της λαδόκολλας που βρίσκεται κάτω από τη ζύμη μας, τυλίγουμε απαλά σε ρολό, σφραγίζοντας ελαφρά τις άκρες και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα !
(*Στην κατάσταση αυτή, μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη μας στην κατάψυξη για περισσότερο καιρό και όταν θελήσουμε μπισκοτάκια, τα βγάζουμε από τον καταψύκτη , χωρίς να ξεπαγώσουν τελείως και συνεχίζουμε την εκτέλεση από εδώ και κάτω !!! )
– Βγάζουμε τη ζύμη από την κατάψυξη και κόβουμε κάθετα τον κάθε κύλινδρο σε ροδέλες ενός εκατοστού.
– Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 175 βαθμούς για 13 λεπτά περίπου, δεν περιμένουμε να πάρουν σκούρο χρώμα. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο θα είναι μαλακά, αφήστε τα λίγο να σταθούν για να σφίξουν και στη συνέχεια μεταφέρετε τα σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
– Εάν επιθυμείτε πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και …
απολαύστε αυτή την τέλεια λιχουδιά !!!

1 2 3 4 5 6 7 8 9

 

Τη Ρούλα θα τη βρείτε και στη σελίδα της συνταγομπερδέματα της Ρούλας