Προτιμά κανείς να τα κοιτά παρά να τα τρώει. Δεν είναι όντως παρά ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα από την κυρία του tortelina.blogspot.no
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ
Υλικά
600 γρ αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
350 ml γάλα
50 γρ βούτυρο
1 πακέτο ξηρή μαγιά και περισσότερο
Για την επάλειψη
50 γρ βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
Οδηγίες
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μαγιά και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλάτι,
το λιωμένο βούτυρο, και, τέλος το ζεστό γάλα και ζυμώνουμε μια λεία ζύμη.
Αφήστε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
Ρίχνουμε την ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας,
χωρίζουμε σε μικρές μπάλες και ανοίγουμε σε ορθογώνια φύλλα .
Κόβουμε κατά μήκος, σε λωρίδες, έτσι ώστε τα άκρα να παραμένουν άκοπα,
αλείψτε με το λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια το γυρνάμε διαγωνίως σε σπειροειδή διάταξη.
Δείτε ακόμη: Συνταγές για μικρά και για…..μεγάλα παιδιά: ΨΩΜΑΚΙΑ Τριφύλλι ΓΕΜΙΣΤΑ !!!
Ένας άλλος τρόπος είναι να τα κόψουμε διαγωνίως τα άκρα
(τα άκρα πρέπει επίσης να παραμείνουν άθικτα), να αλείψουμε
με βούτυρο και στη συνέχεια να τυλίξουμε όπως και στο πρώτο σχέδια
να διπλώσουμε σε σπείρα και μετά σε κύκλο.
Δείτε ακόμη: Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αλείφετε μέλι και κανέλα στο ψωμί στο πρωινό σας!
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με κρόκο και πασπαλίζουμε με σουσάμι
και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος, ενώ προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ψήστε τα ψωμάκια σε
προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: syntagesgiapaidia.blogspot.grΕιδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές