Κεφτεδάκια με σιμιγδάλι!
Νόστιμα, αφράτα, ιδανικά και για παιδιά, με ρυζάκι η πατάτες ή και σκέτα με χωριάτικο ψωμί…δε σας λέω…όνειρο!!!
Υλικά:
500 γρ. Κιμά ανάμικτο μοσχαρίσιο με χοιρινό ή μόνο μοσχαρίσιο
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 κουταλιές αλεύρι
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 – 3 κουταλιές μαιδανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι αλάτι
2-3 κουταλιές λάδι για το τηγάνι
Για τη σάλτσα:
2 κουταλιές σάλτσα ντομάτα ή σάλτσα κόκκινης πιπεριά,ή και τα δύο
Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία μαλακιά ζύμη, αν χρειαστεί λίγο νεράκι και καλό ζύμωμα!
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν, σε μέτρια φωτιά με λίγο λάδι.
Τα βγάζουμε και σοτάρουμε στο τηγάνι τις σάλτσες ξήνουμε από το τηγάνι ότι έχει κολλήσει από τα κεφτεδάκια…αυτά δίνουν γεύση στη σάλτσα… προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια.
1-2 λεπτά και το φαγάκι μας είναι έτοιμο!!
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές