Close

Συνταγές για παιδιά με μπάμιες

Συνταγές για παιδιά με μπάμιες

Μήπως τα παιδιά σας κάθε φορά που μαγειρεύετε μπάμιες παραπονιούνται και αρνούνται να φάνε το φαγητό τους; Δοκιμάστε να κάνετε μια από τις παρακάτω συνταγές και ίσως οι μπάμιες γίνουν από τα αγαπημένα τους φαγητά.

1.) Πέρκα με μπάμιες

Συνταγές για παιδιά με μπάμιεςΣυνταγή από: barbastathis.com

Υλικά

1½ κιλό πέρκα, κατεψυγμένη, κομμένη σε μερίδες
1 συσκευασία μπάμιες Μπάρμπα Στάθης
1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
Αλάτι & πιπέρι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
5 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
2 κουταλιές του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντομάτες σεκομμάτια
½ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
1 ματσάκι φρέσκο άνηθο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 7-8’. Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά τις μπάμιες, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τις ντομάτες και το κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνομε να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ώσπου οι μπάμιες να μαλακώσουν. 5’ πριν τις αφαιρέσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο.
Στρώνουμε τις μισές μπάμιες ομοιόμορφα στον πάτο ενός ταψιού, τοποθετούμε το ψάρι πάνω τους και απλώνουμε τις υπόλοιπες μπάμιες γύρω και επάνω από το ψάρι. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180ºC. Σερβίρεται ζεστό τοποθετώντας στο κάτω μέρος του πιάτου τις μπάμιες και από πάνω την πέρκα.

Δείτε ακόμη: Φανταστικό κοτόπουλο πλακί

2.) Κοτόπουλο με μπάμιες και ρύζι

Συνταγές για παιδιά με μπάμιες        Συνταγή από: sintayes.gr

Υλικά συνταγής:

1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
8 μπουτάκια φιλέτο κοτόπουλο (χωρίς κόκκαλο)
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/2 κ.γ. πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή αρεσκείας σας)
1 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 πρέζα ζάχαρη
3 κύβους ζωμό κότας διαλυμένους σε 3 1/2 φλ. ζεστό νερό
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
150 γρ. μπάμιες
1 φλ. τσαγιού μακρύκοκκο ρύζι
αλάτι πιπέρι
λίγη θρυμματισμένη φέτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κοτόπουλο, σε 2 παρτίδες, για 3 λ από κάθε πλευρά ώστε να ροδίσει καλά. Το αφαιρείτε από το κατσαρόλα και το μεταφέρετε σε μια πιατέλα.
Προσθέτετε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 3 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο, τη πάπρικα, το ντοματοπελτέ με τη ζάχαρη και ανακατεύετε για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.
Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα, προσθέτετε τα 3 1/2 φλ. ζωμό κότας, το θυμάρι και τα ντοματάκια κονκασέ. Μόλις πάρουν βράση, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το κοτόπουλο για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κοτόπουλο.
Στη συνέχεια, αυξάνετε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτετε στη κατσαρόλα τις μπάμιες και το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες και το ρύζι. Αν απαιτηθεί προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
Πέντε λ πριν κατεβάσετε το φαγητό, μπορείτε (προαιρετικά) να προσθέσετε και λίγη θρυμματισμένη φέτα. Ανακατεύετε να ενσωματωθεί και μετά τα 5 λ κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και το σερβίρετε ζεστό.

3.) Μπάμιες στο τηγάνι με αυγά

Συνταγές για παιδιά με μπάμιες   Συνταγή από: asproylas.gr

Υλικά για 2 άτομα:

400γρ μπάμιες ( βάρος καθαρισμένες)
1 κρεμμύδι κομμένο σε
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλες ντομάτες πομοντόρι
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 αυγά

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις επεξεργαζόμαστε όπως γράφω εδώ.
Βάζουμε σε τηγάνι ελαιόλαδο ίσα να καλυφθεί ο πάτος του και μόλις ζεσταθεί, όχι να κάψει., προσθέτουμε τις μπάμιες και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε γυρίζοντας προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τις ντομάτες κομμένες σε κύβους 1 ποτηράκι του κρασιού νερό και βράζουμε μέχρι να πιουν το νερό τους, περίπου 30-40 λεπτά.

Σπάμε τα αυγά πάνω από τις μπάμιες σκεπάζουμε το τηγάνι για 2-3 λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια χωριάτικη σαλάτα και ξινομυζήθρα!!

4.) Μπριαμ με μπάμιες και τυρί

Συνταγές για παιδιά με μπάμιες  Συνταγή στο:  daddy-cool.gr

5.) Αρνί με μπάμιες

Συνταγές για παιδιά με μπάμιεςΣυνταγή στο: pathosgiamagiriki.gr

Υλικά:

1 κιλό αρνί
600 γρ. μπάμιες
4 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες
1 λεμόνι
Πάπρικα
Λάδι
Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό και το χυμό του λεμονιού. Καθαρίζετε τις μπάμιες και τις βάζετε στο λεμονόνερο
2. Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μερίδες και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο
3. Κόβετε τις ντομάτες σε κύβους. Σ ένα τηγάνι βάζετε λάδι και τσιγαρίζετε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές
4. Στη συνέχεια ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο
5. Ανακατεύετε και ρίχνετε την ντομάτα, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι
6. Μετά από πέντε λεπτά ρίχνετε νερό, μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό
7. Μετά από μισή ώρα, προσθέτετε τις μπάμιες και βράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά

Δείτε ακόμη: Φτιάξτε μόνοι σας στο σπίτι τον πιο νόστιμο γύρο κοτόπουλο!

6.) Μπάμιες κοκκινιστές με μπέικον

Συνταγές για παιδιά με μπάμιεςΣυνταγή από: dimitrisskarmoutsos.gr

Υλικά:

250 γρ μπάμιες κατεψυγμένες, τεμαχισμένες
4 λωρίδες μπέικον, ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι, τεμαχισμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
800 γρ ντομάτα κονκασέ
1 κύβος ζωμός κότας
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι, κατά βούληση
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρεύουμε το μπέικον ελαφρά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μαζί με το μπέικον, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τον κύβο ζωμό κότας, τη ζάχαρη, αλάτι, φρεκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο.

Προσθέτουμε τις μπάμιες και συνεχίζουμε να σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες.

7.) Ζυμαρικά με μπάμιες και κεφαλοτύρι

Συνταγές για παιδιά με μπάμιεςΣυνταγή από: gastronomos.gr

Υλικά:

περίπου 1 μερίδα μπάμιες λαδερές (1½ φλιτζ. τσαγιού)
1 πακέτο (500 γρ.) ζυμαρικά της αρεσκείας μας
2 μέτριες ντομάτες ώριμες, άλλα σφιχτές, πολτοποιημένες
1 σκελίδα σκόρδου, ελαφρώς κοπανισμένη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου ή 1 κουτ. σούπας ξερός, τριμμένος
1 κουτ. γλυκού ξερό εστραγκόν, τριμμένο
200 γρ. κεφαλοτύρι ή άλλο πικάντικο τυρί της αρεσκείας μας, χοντροτριμμένο
αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι.

Στο μεταξύ, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το σκόρδο σε δυνατή φωτιά και το σοτάρουμε για 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, μεταφέρουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα όπου βράσαμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε τις μπάμιες. Αφού πάρουν μία βράση για 1 λεπτό, ρίχνουμε και τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά αλλά προσεχτικά να ζεσταθούν τα μακαρόνια και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε άλλη μία φορά και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δείτε ακόμη: 15 φαγητά από 235 έως 370 θερμίδες

8.) Μπάμιες λαδερές με φέτα στο φούρνο

Συνταγές για παιδιά με μπάμιεςΣυνταγή από: amfipolinews.blogspot.gr

Υλικά:

μπάμιες 1 κιλό, κατεψυγμένες ή φρέσκες, καθαρισμένες
ελαιόλαδο 2/3 φλιτζανιού
ξίδι από κόκκινο κρασί 1/3 φλιτζανιού
ζάχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
ντοματάκια κονσέρβας 400 γρ. ψιλοκομμένα
φρέσκα κρεμμυδάκια 4-5 ψιλοκομμένα
δυόσμος 1 ματσάκι ψιλοκομμένος ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος και ψιλοκομμένος
1 κύβος λαχανικών
φέτα 350 γρ. κομματιασμένη
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο, προσθέτετε τις μπάμιες και τις σοτάρετε για 5’-6’. Ανακατεύετε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα ή κουνάτε το σκεύος, γιατί οι μπάμιες είναι ευαίσθητες. Σβήνετε με το ξίδι και, μόλις εξατμιστεί σχεδόν, προσθέτετε τη ζάχαρη.
Όταν οι μπάμιες ροδίσουν ελαφρά, αποσύρετε από τη φωτιά και τις μεταφέρετε σε ταψί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 °C. Προσθέτετε στο ταψί τα ντοματάκια, τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, τον κύβο κομματιασμένο και 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και ανακατεύετε προσεκτικά. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό για 40’.
Ξεσκεπάζετε το ταψί, προσθέτετε τη φέτα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10’ ακόμα, μέχρι να εξατμισθούν καλά τα υγρά. Αφήνετε τις μπάμιες για λίγο να κρυώσουν, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρετε.