Βαρεθήκατε να μαγειρεύετε τα ρεβύθια συνέχεια με τον ίδιο τρόπο; Αν ναι,.. τότε σας έχουμε την λύση. Βρήκαμε για εσάς φανταστικές συνταγές με ρεβύθια που θα σας κάνουν να τα αγαπήσετε από την αρχή!
Κοτόπουλο κοκκινιστό με ρεβύθια
Συνταγή στο: daddy-cool.gr
Ρεβίθια στο φούρνο με βασιλικό και λιαστή ντομάτα
Συνταγή από: sidages.gr
Υλικά (Σερβίρει 4)
300 γραμμ. ρεβίθια
1 κρεμμύδι μεγάλο
1-2 πιπεριές φλωρίνης
100 γραμμ. λιαστές ντομάτες
4 ντομάτες ώριμες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. γλυκού βασιλικός
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια μας αποβραδίς. Βράζουμε μόνα τους τα ρεβίθια σε κανονική κατσαρόλα για 45 περίπου λεπτά και τους αλλάζουμε δύο φορές το νερό πριν παραμαλακώσουν.
Εν συνεχεία ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες μας και τις κόβουμε σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το σκορδάκι μας, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τις λιαστές ντομάτες. Αν θέλουμε περνάμε όλα τα υλικά από το μούλτι αν και εμείς προτείνουμε να περάσετε το κρεμμύδι και την πιπεριά μόνο.
Σε ένα ξεχωριστό κατσαρολάκι κάνουμε την κλασική σάλτσα μακαρονιών, κόκκινη σάλτσα με ντομάτα και βασιλικό. Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, το ελαιόλαδο, την φρέσκια ντομάτα (αν δεν προλαβαίνουμε ή δεν έχουμε βάζουμε χυμό ντομάτας έτοιμο) και προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό.
Αφήνουμε τη σάλτσα μας να πάρει μια βράση.
Τέλος, αραδιάζουμε σε ταψί τα ρεβίθια μας με λίγο ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο και τη σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να τραγανοψηθούν στο φούρνο για 20 λεπτά με μισό λίτρο νερό (ίσως και λίγο παραπάνω).
Το ψήσιμο γίνεται σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 C.
Σημειώσεις συνταγής
Το φαγητό μας είναι πεντανόστιμο και σερβίρεται ζεστό πασπαλίζοντας αν μας αρέσει από πάνω τριμμένη φέτα ή φλούδες παρμεζάνας.
Σουτζουκάκια από ρεβύθια
Συνταγή από: funkycook.gr
Υλικά
Για τα σουτζουκάκια
350 gr. ρεβύθια
2 κρεμμύδια ξερά
4-5 σκελίδες σκόρδο
100 gr. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Πιπέρι
Αλάτι
Για την σάλτσα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
250 ml. χυμό ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
100 ml. κόκκινο κρασί
2-3 κόκκους μπαχάρι
Ελάχιστο κύμινο
Ελάχιστη κανέλα
Πιπέρι
Αλάτι
2 κουταλιές της σούπας Παρθένο Σησαμέλαιο
Για το τηγάνισμα
Αλεύρι
Παρθένο Σησαμέλαιο
Μαϊντανό ή κόλιανδρο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1 Αποβραδίς μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε ζεστό νερό. Την επόμενη ημέρα τα σουρώνουμε και τα απλώνουμε σε μια καθαρή πετσέτα για να στεγνώσουν.
2 Στον επεξεργαστή τροφίμων αλέθουμε τα ρεβύθια, τ’ αλέθουμε προσεκτικά ώστε να μην τα πολτοποιήσουμε. Στον επεξεργαστή τροφίμων επίσης το αλέθουμε και το ψωμί. Τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη τα κρεμμύδια και στο ψιλό μέρος το σκόρδο.
3 Σε ένα μεγάλο μπωλ ζυμώνουμε τα ρεβύθια, το ψωμί, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, καρυκεύουμε με όσο αλάτι και πιπέρι χρειαστεί, σύμφωνα με τα γούστα μας. Όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά πλάθουμε και δίνουμε σχήμα σ τα σουτζουκάκια, τα αραδιάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο και τα αλευρώνουμε.
4 Ετοιμάζουμε την σάλτσα:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα σωτάρουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας Παρθένο Σησαμέλαιο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τα μπαχαρικά και το κρασί.
5 Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε την ζάχαρη και την ντομάτα, αν χρειαστεί (ανάλογα πόσο πηκτός είναι ο χυμός ντομάτας) προσθέτουμε ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε την σάλτσα μέχρι να δέσει.
6 Ξεκινάμε να τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια σε καυτό Παρθένο Σησαμέλαιο,δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα μόνο τόσο ώστε να καλύπτονται τα σουτζουκάκια, τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
7 Τέλος τα τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι, προσεκτικά, να ανακατευτούν με την σάλτσα και βράζουμε για 5 λεπτά. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ή κόλιανδρο και σερβίρουμε.
Σημειώσεις για την Συνταγή:
– Μπορούμε να ψήσουμε τα σουτζουκάκια ρεβυθιού και στον φούρνο.
– Τα μπαχαρικά τα χρησιμοποιούμε κατά βούληση.
– Τα ρεβύθια δεν χρειάζονται βράσιμο!
Αρωματικό πιλάφι με ρεβύθια και φιλέτο ψαριού
Συνταγή από: argiro.gr
Υλικά Συνταγής
300 γραμμ. ρεβύθια μουλιασμένα και βρασμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. σπόρους κύμινου
1/2 κ.γλ. σιναπόσπορο (σπόρου μουστάρδας κατά προτίμηση μαύρους ή καφέ που έχουν πιο έντονη και πικάντικη γεύση)
1/2 κ.γλ. σπόρους κακουλέ
1/2 κ.γλ. σπόρους μάραθου
1 κ.γλ. κουρκουμά (σκόνη κιτρινόριζας)
1½ φλ. ρύζι μπασμάτι
πιπέρι
αλάτι
Για τη σος γιαουρτιού
1/2 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
1/2 αγγούρι πλυμένο και τριμμένο
4 φιλέτα ψαριού με το δέρμα τους (τσιπούρα
λαυράκι κ.λπ.)
250 γραμμ. φύλλα από μικρό σπανάκι
Εκτέλεση
Αλατίζουμε το τριμμένο αγγούρι σε σουρωτήρι και το αφήνουμε να ιδρώσει και να αποβάλει τα υγρά του. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε όλους τους σπόρους και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε να τα ψήνουμε για 2΄, να βγάλουν τα αρώματά τους.
Προσθέτουμε το ρύζι και τα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν. Ρίχνουμε νερό να καλυφθούν 1 δάχτυλο πάνω από την επιφάνειά τους. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10΄. Την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σκεπάζουμε το πιλάφι με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί για 10΄. Ζεματάμε το σπανάκι σε βραστό νερό για 1΄. Στραγγίζουμε καλά. Το προσθέτουμε στο πιλάφι και ανακατεύουμε καλά. Στραγγίζουμε πολύ καλά, στύβουμε το αγγούρι και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Δείτε ακόμη: Τρίχρωμα μακαρόνια με αβοκάντο
Ρεβυθάδα με κιμά
Συνταγή από: argiro.gr
Υλικά Συνταγής:
500 γραμμ. ρεβύθια
500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
μία φορά περασμένος
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
1 καρότο τριμμένο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 δαφνόφυλλο
1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για να γίνει η ρεβυθάδα με κιμά χυλωμένη, από την προηγούμενη ημέρα μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό με 1 κουταλιά σόδα. Την επομένη στραγγίζουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά.
Στο μισό ελαιόλαδο (από το συνολικό) σοτάρουμε τον κιμά για 5΄-6΄. Δεν ανακατεύουμε συνέχεια.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το καρότο τριμμένο να μαραθούν για 4΄-5΄. Σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα ρεβύθια, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο και νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα μέχρι να χυλώσουν τα ρεβύθια και να μείνει η ρεβυθάδα με κιμά σχεδόν μόνο με το λάδι της.
Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση το φαγητό.
Τα σερβίρουμε με 1 κ.σ. γιαούρτι από πάνω.
Ρεβυθοκεφτέδες
Συνταγή στο: daddy-cool.gr
Δείτε ακόμη: Ξεχωριστές συνταγές με φασόλια
Ρεβύθια με σπανάκι και μάραθο
Συνταγή από: lovecooking.gr
Υλικά:
300 γρ. ρεβίθια
400 γρ. σπανάκι φρέσκο
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
½ φλ. ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες
2 πράσα
1 μεγάλο καρότο
½ λεμόνι, χυμό
½ ματσάκι μάραθο ή άνηθο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση – Directions
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια με μια κουταλιά σόδα.
Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο νερό για τουλάχιστον 1 ώρα.
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε, σε μέτρια θερμοκρασία, λίγο από το ελαιόλαδο, κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και το καρότο σε μικρά καρέ και τα σοτάρουμε ελαφρώς.
Τελευταίο στο τηγάνι προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και ανακατεύουμε μαλακά μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνουμε τα λαχανικά μας στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια μαζί με τις ντομάτες, που τις έχουμε ξεφλουδίσει και τις έχουμε κόψει σε μέτρια κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 20′ ακόμα.
Σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μάραθο, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10′ πριν το σερβίρουμε.
Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και συνοδεύουμε με προζυμένιο ψωμί, πικάντικη φέτα αμυγδάλου και ελιές Kαλαμών.
Σαλάτα με ρεβίθια με λιαστές ντομάτες!
Συνταγή από:boro.gr
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
700 γρ. ρεβίθια μαγειρεμένα
140 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές, κομμένες σε μικρά καρέ
140 γρ. ντομάτα λιαστή, κομμένη σε λεπτές φέτες
60 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. χυμό λεμόνι
50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
60 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
20 γρ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
Για τα ρεβίθια μαγειρεμένα
250 γρ. ρεβίθια
250 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
125 γρ. καρότο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
50 γρ. μπέικον
50 γρ. σκόρδο (ολόκληρες σκελίδες)
700 γρ. νερό
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σαλάτα
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.
Καλό είναι να αφήσουμε τη σαλάτα για λίγες ώρες να μαριναριστεί πριν τη σερβίρουμε.
Αν χρειαστεί όμως να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο, φροντίζουμε να την αφήσουμε πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες.
Για τα ρεβίθια μαγειρεμένα
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε αρκετό νερό για 12 ώρες. Τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με τα 700 γρ. νερό.
Όταν βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ξαφρίζουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν καλά, 1½ με 2 ώρες περίπου. Αλατίζουμε το ζωμό και δοκιμάζουμε ώστε να είναι εύγευστος και λίγο αλμυρός.
Αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν μέσα στο ζωμό τους και έπειτα σουρώνουμε κρατώντας μόνο τα ρεβίθια και αφαιρώντας τα λαχανικά και το μπέικον (ο ζωμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες παρασκευές). Αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρούμε στη συντήρηση.
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια