Απολαύστε την μοσχαρίσια πλευρά την ημέρα της Τσικνοπέμπτης κι όχι μόνο.
Δείτε επίσης: Καιρός Τσικνοπέμπτη: Με τι καιρό θα τσικνίσουμε αύριο – Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ
Συνταγές Τσικνοπέμπτης
Εκτέλεση
- Πλένετε τα πλευρά και τα βάζετε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι. Τα τοποθετείτε σε μια γάστρα ή σε πυρίμαχο σκεύος για να το μαρινάρετε.
- Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το κόβετε σε ροδέλες, καθαρίζετε το σκόρδο και το κόβετε σε λεπτές φετούλες.
- Προσθέτετε την πάπρικα,το πιπέρι,την μουστάρδα,το κύμινο,το κρασί και το μισό ελαιόλαδο (δεν βάζετε το αλάτι για να αποφύγετε να σκληρύνει το κρέας).
- Ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί και τα προσθέτετε στο κρέας σας.
- Σκεπάζετε με το καπάκι ή με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε το κρέας για περίπου 15 λεπτά (ίσα να θωρακιστεί).
- Προσθέτετε νερό ζεστό , τόσο ώστε να καλύψετε μέχρι την μέση τα πλευρά.
- Χαμηλώνετε την θερμοκρασία στους 170 βαθμούς, σκεπάζετε με καπάκι ή λαδόκολλα και το αφήνετε να ψηθεί.
- Παρακολουθείτε να μη μείνει χωρίς νερό ενώ στα τελευταία 40 λεπτά ψησίματος προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το αλάτι.
- Ξεσκεπάζετε το φαγητό μας 10 λεπτά πριν το βγάλετε από τον φούρνο. Συνοδεύεται πολύ ωραία με πατάτες φούρνου ή πιλάφι.
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές