Δροσερή γρανίτα ροδάκινο!Σκέτη απόλαυση!!!
Υλικά
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
500 γρ. ροδάκινα χωρις φλουδα και χωρις κουκουτσια
3 κουταλάκια χυμό λεμονιού
1 βανιλια
ελαχιστο αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 250 γρ. ζάχαρη με τα 250 γρ. νερό και τη βανιλια και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε τα ροδακινα, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ για να τα κάνουμε πολτό.
Στη συνέχεια, παίρνουμε 1/2 κιλό πολτό και 3 κουταλάκια χυμό λεμονιού.
Tα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το αλάτι και τα αφήνουμε στο μάτι να ζεσταθούν μέχρι να φτάσουν λίγο πριν το βράσιμο. Κατεβάζουμε απο τη φωτια την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσουν το σιρόπι και ο πολτός απο τα ροδάκινα τα ανακατεύουμε, ώστε να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και κάθε 1 ώρα το βγάζουμε, το ανακατεύουμε και το ξαναβάζουμε μέσα. Αυτό το κάνουμε 3-4 φορές περίπου.
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης εθίζεται άσχημα και τα χάνει όλα μαζί και την Ιουλία