500γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
1 ποτηρι νερο
2 κ.σουπας λαδι
1 κ.σουπας ξυδι
1/2 κ.γλ αλατι
Γεμιση
300γρ φετα τριμμενη
1 κ.σουπας γιαουρτι
Πιπερι
Εκτέλεση
Ζυμωνουμε καλα ολα τα υλικα μεχρι να εχουμε μια ευπλαστη μαλακια ζυμη και την αφηνουμε για 20′ να ξεκουραστει.
Ανοιγουμε με τον πλαστη σε αλευρωμενη επιφανεια ενα λεπτο φυλλο και κοβουμε κυκλους με ενα μεγαλο ποτηρι του νερου.
Ανακατευουμε τα υλικα της γεμισης και βαζουμε σε καθε πιτακι απο μια κουταλια γεμιση και κλεινουμε μισοφεγγαρο βαζοντας λιγο νερακι στις ενωσεις για να κολλησουν.
Τηγανιζουμε τις τυροπιτες σε αρκετο λαδι και απο τις δυο πλευρες μεχρι να ροδισουν.
Εναλλακτικα τις ψηνουμε στο φουρνο σε αντικολλητικο χαρτι στους 180 βαθμους για περιπου 25′ αφου τις λαδωσουμε ελαφρως απο πανω.
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Μαίρη Βιδάλη : Η σπαρακτική ανάρτηση για τον γιό της και το συγνώμη
- Πέθανε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος
- Το ψυχολογικό τεστ που θα σας φανερώσει αν κουβαλάτε κάποιο κρυμμένο τραύμα βαθιά στο υποσυνείδητο σας
- Καλοριφέρ : Κόλπο μηχανικού για να ζεστάνετε πιο γρήγορα και ανέξοδα το σπίτι
- Η Γη της Eλιάς : Η Άννα γεννάει στα χωράφια με βοηθό τον Μιλτιάδη