Close
Παστέλι απο τα χεράκια της Sofia Kara

ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ! Μόνο με τρία υλικα
Υλικά
400 γρ. μέλι θυμαρίσιο
400 γρ. σουσάμι
1/2 λεμόνι, το ξύσμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και το αφηνουμε να βρασει καλα!
Στους 130 β αν εχουμε θερμομεμετρο!
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σουσάμι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδοκολλα!
Το καλύπτουμε με άλλη λαδοκολλα και πιέζουμε με έναν πλάστη έτσι ώστε το παστέλι να αποκτήσει πάχος 1 εκ.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε κομμάτια στο σχήμα που θέλουμε.
Τα διατηρούμε μέσα σε κουτί, μακριά από υγρασία ή τα τυλίγουμε με σελοφάν.
Αν θέλουμε προσθέτουμε στο μείγμα και μερικά καβουρδισμενα αμυγδαλα ,η φυστικια!