Με τη υπέροχη γεύση που έχει αυτός ο χαλβάς σοκολατας θα δυσκολευτούν να σας πιστέψουν πως είναι νηστίσιμος! 🙂
Χρησιμοποιήστε ποτήρι 250 ml.
Προετοιμασία
Βράζετε το νερό, την ζάχαρη και την κανέλα για 5 λεπτά για να γίνουν σιρόπι. Την ίδια στιγμή βάζετε το λάδι σε μέτρια φωτιά να βράσει προσέχοντας να μην κρούσει και προσθέτετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα και να ψηθεί. Βγάζετε την κανέλα από το σιρόπι και όσο είναι ζεστό προσθέτετε σιγά σιγά στο σιμιγδάλι.
Κάθε φορά που προσθέτετε λίγο σιρόπι ανακατεύεται το σιμιγδάλι. Βράζατε το χαλβά σε μέτρια θερμοκρασία για δεκαπέντε περίπου λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Βγάζετε το χαλβά από την φωτιά και προσθέτετε την σοκολάτα. Ανακατέψετε πολύ καλά για να λιώσει η σοκολάτα. Βάζετε το χαλβά σε ένα δοχείο της επιλογής σας και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει.
photo via pinterest
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Δίκη Πάτρα: Αδιευκρίνιστος το θάνατο της Μαλένας χαρακτηρίζει ο Ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη