Υλικά
350 γρ φυλλο Βηρυτού
200γρ αμυγδαλο σκονη
200 γρ βουτηρο Lurpak
50 γρ φιστικί αυγινής για ντεκορ
για το σιρόπι
200γρ νερο
300 γρ ζαχαρη
1 κσ μελι
1 φετα πορτοκαλι
Τα φύλλα δυο-δυο τα τυλίγω αβουτύρωτα γιατί θα τα περιχισουμε μόλις γεμίσει το ταψι.
Απλώνω 2 φυλλα κρούστας η Βηρυτού
βάζω τη γέμιση(πριν τα τυλιξω)(εγω τα κανω με σοκολατα και μερικα σκετα)τα τυλιγω με ενα καλαμακι η ξυλαρακι(κατι κυλινδρικο τελος παντων)για να πάρουν το σχήμα ενος κυκλου πριν βγαλω το καλαμάκι η κατι αλλο κυλινδρικό τα σουρώνω να γινουν σαν ενα μικρο κοκορετσι.
Ζεστο το σιροπι(οχι καυτο)και αφου βγει 15 λεπτα απο το φουρνο το γλυκο-ζεστο και αυτο σιροπιαζω.
Το σιροπι το πινει σιγα-σιγα
,κατα τη διαρκεια 20 λεπτων ,προσθετω συνεχεια μεχρι να το πιει.
Δεν το τυλιγω σφιχτα για να βουτηρωθει καλά στο ταψι πριν το κοψω το φυλλο ,μεχρι μεσα.
Ψηνω στους 150 για 2 ωρες και χαραζω πριν ψησω .
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Η Παυλίνα μπαίνει στη μέση και χωρίζει Τζον και Αθηνά
- Τσορτέκης – Μαυρίδου σε σχέση: Η πρώτη αντίδραση των ηθοποιών στα δημοσιεύματα
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη