φιογκακια.
υλικα ζυμης
450 γρ αλευρι
2 κροκους
60 γρ ζαχαρη
50 γρ βουτυρο
1 κγ αλατι
1 φακ. μαγια
180 ml χλιαρο γαλα
————————
για τη γεμιση
3κσ καστανη ζαχαρη
1 κσ κακαο
1κγ κανελλα
————————-
εκτελεση
με τα υλικα της ζυμης, φτιαχνουμε ενα ζυμαρακι μαλακο .
αφηνουμε να διπλασιαστει σε ογκο
το ανοιγουμε σε ενα μακροστενο φυλλο….λεπτο …μισο εκατοστο παχος.
αλειφουμε ολη την επιφανεια με βουτυρο …με το χερι μας..να παει παντου.
σε ενα μπολακι ανακατευουμε τα υλικα της γεμισης και ριχνουμε στο μισο μερος του φυλλου.
σκεπαζουμε με το αλλο μισο και το παταμε να κολλησει καλά.
κοβουμε με το μαχαιρι, σε αποσταση 3 εκ.
καθε λωριδα την κοβουμε στη μεση…δεν κοβουμε τις ακρες.
και μετα στριβουμε 2 φορες.
τα τοποθετούμε στο ταψί μας και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτα.
αλειφουμε με το ασπραδι που μας εμεινε απο τα αυγα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 β για 20 λεπτα.
αν θελουμε στο τελος πασπαλιζουμε με ζαχαρη
Δειτε και το video που μας εφτιαξε η Μυρτώ για το στριψιμο
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές