φιογκακια.
υλικα ζυμης
450 γρ αλευρι
2 κροκους
60 γρ ζαχαρη
50 γρ βουτυρο
1 κγ αλατι
1 φακ. μαγια
180 ml χλιαρο γαλα
————————
για τη γεμιση
3κσ καστανη ζαχαρη
1 κσ κακαο
1κγ κανελλα
————————-
εκτελεση
με τα υλικα της ζυμης, φτιαχνουμε ενα ζυμαρακι μαλακο .
αφηνουμε να διπλασιαστει σε ογκο
το ανοιγουμε σε ενα μακροστενο φυλλο….λεπτο …μισο εκατοστο παχος.
αλειφουμε ολη την επιφανεια με βουτυρο …με το χερι μας..να παει παντου.
σε ενα μπολακι ανακατευουμε τα υλικα της γεμισης και ριχνουμε στο μισο μερος του φυλλου.
σκεπαζουμε με το αλλο μισο και το παταμε να κολλησει καλά.
κοβουμε με το μαχαιρι, σε αποσταση 3 εκ.
καθε λωριδα την κοβουμε στη μεση…δεν κοβουμε τις ακρες.
και μετα στριβουμε 2 φορες.
τα τοποθετούμε στο ταψί μας και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτα.
αλειφουμε με το ασπραδι που μας εμεινε απο τα αυγα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 β για 20 λεπτα.
αν θελουμε στο τελος πασπαλιζουμε με ζαχαρη
Δειτε και το video που μας εφτιαξε η Μυρτώ για το στριψιμο
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές