Σήμερα θα φτιάξουμε το πιο καλοκαιρινό ποτό, την βυσσινάδα, όπως μας τη σέρβιρε η γιαγιά.
Υλικά:
1 κιλό βύσσινα
1 ½ κιλό ζάχαρη μαύρη
χυμό από 1 μικρό μοσχολέμονο
μισή βανίλια φρέσκια
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα βύσσινα και βγάζουμε τα κουκούτσια τους ανοίγοντάς τα με ένα μαχαίρι ( καλό είναι να τα ανοίγουμε πάνω από μια λεκανίτσα για να μη χαθούν και οι χυμοί τους).
Αλέθουμε τα ξεκουκουτσιασμένα βύσσινα στο μπλέντερ ή στο multi ώστε να γίνουν πολτός.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα πολτοποιημένα βύσσινα, τη ζάχαρη, το χυμό από το λεμόνι και τη βανίλια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, στη δυνατή φωτιά.
Μόλις αρχίζει να βγάζει μεγάλες φουσκάλες, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, ώστε να συμπυκνωθεί το σιρόπι μας όσο το δυνατόν περισσότερο.
Περίπου 45 λεπτά φτάνουν.
Έτοιμη!
Σερβίρισμα
Την αφήνεις να κρυώσει και την βάζεις στο ψυγείο ή σερβίρεις με πολλά παγάκια.
Πηγή: joytv.grΕιδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο