Close

Συνταγή για αφράτα Γιαννιώτικα κουλούρια!

Συνταγή για αφράτα Γιαννιώτικα κουλούρια!

Νόστιμα και αφράτα Γιαννιώτικα κουλούρια! Το ιδανικό επιδόρπιο για μικρούς και μεγάλους. Τα Γιάννενα, έχουν πολλές λιχουδιές να μας παρουσιάσουν και τα κουλούρια που θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας, είναι μερικές από αυτές.Τα Γιαννιώτικα κουλούρια, Είναι υπέροχα και κατάλληλα για παιδιά, γιατί είναι πολύ αφράτα και μαλακά.

Η συνταγή είναι εύκολη και με λίγα υλικά! Βάλτε το μεράκι σας, ακολουθήστε τις οδηγίες που θα σας δώσουμε παρακάτω κατά γράμμα και είμαστε σίγουροι ότι θα φτιάξετε τα ωραιότερα Γιαννιώτικα κουλούρια. Διαβάστε την συνταγή παρακάτω:

Συνταγή για αφράτα Γιαννιώτικα κουλούρια!

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη, το βούτυρο ή την φυτίνη, τα αυγά και τον χυμό πορτοκαλιού. Στο χυμό πορτοκαλιού έχουμε προσθέσει την αμμώνια και μόλις αφρίσει και φουσκώσει συνεχίζουμε το επόμενο βήμα.Αφού τα χτυπήσουμε περίπου ένα τέταρτο, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τις βανίλιες. Στρώνουμε στο ταψί μια λαδόκολλα.

Με ένα μεγάλο κουτάλι βάζουμε ζύμη, και την τοποθετούμε πάνω στο ταψί. Τα κομμάτια της ζύμης δεν πρέπει να είναι κοντά το ένα με το άλλο γιατί φουσκώνουν και μπορεί να μας ενωθούν, κατά το ψήσιμο. Βουτάμε το δάχτυλο στο λάδι και αρχίζουμε από το κέντρο ανοίγοντας για να δώσουμε το σχήμα του κουλουριού που θα δούμε στην φωτογραφία.

Δείτε ακόμα Αφράτα γλυκά κουλούρια με μέλι και σουσάμι-Ιδανικά για παιδιά

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, στον αέρα. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα τον φούρνο. Μόλις βγουν από τον φούρνο, τα ξεκολλάμε από την λαδόκολλα με μια σπάτουλα και όταν κρυώσουν τα βγάζουμε από το ταψί.

Tips:

Ο χυμός πορτοκαλιού μπορεί να είναι και πιο λίγος από 150 γρ. Πάει ανάλογα με την  ποσότητα του αλευριού. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή. Μέσα στο πορτοκάλι διαλύουμε 30 γρ. αμμωνία σε μεγάλο μπολ γιατί φουσκώνει.

Γιαννώτικα κουλούρια

Γιαννώτικα κουλούρια 1

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Ioulia Mparka‎ στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr