Φτιάχνουμε τα δικά μας σπιτικά μπιφτέκια κοτόπουλου με παρμεζάνα και σιμιγδάλι! Λαχταριστή συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλου αφράτα και πεντανόστιμα! Δοκιμάστε τα για όλη την οικογένεια! Ειδικά τα παιδάκια σας θα τα λατρέψουν και θα σας τα ζητάνε συνεχώς! Είναι μια ωραία ιδέα για να τα κάνετε και μπέργκερ!
- κιμά κοτόπουλο 1 κιλό (προτιμότερο από μπούτι)
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
- ελαιολαδο 4 κ.σ
- μπεικον 3-4 φέτες ψιλοκομμένο για το άρωμα
- μαιντανος 2-3 κλωναράκια ψιλοκομμένο
- σκορδο 1 σκελίδα τριμμένη
- σιμιγδαλι 5 κ.σ ψιλό
- αυγα 2
- ξύδι 2 κ.γ μπαλσάμικο
- παρμεζανα 1 κούπα γεμάτη τριμμένη
- πάπρικα 1 κ.γ γεμάτο γλυκιά
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
Υλικά
Εκτέλεση
(για 4-5 άτομα)
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω στο λαδάκι το κρεμμύδι το σκόρδο και το μπέικον να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία του. Σε ένα βαθύ μπολ βάζω τον κιμά και προσθέτω τα σοταρισμένο κρεμμύδι, μπέικον, σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνω καλά και αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Ζυμώνω τα μπιφτέκια μου. Αν ο κιμάς κολλάει (που συνήθως αυτό συμβαίνει με τον κιμά κοτόπουλου) βρέχω τα χέρια μου κάθε φορά που πλάθω μπιφτέκι με λίγο λαδάκι. Αφήστε τα στο ψυγείο να σφίξουν – βάλτε για 40 λεπτά στην κατάψυξη και μετά ψήστε.(Έτσι δεν θα κολλήσουν στη σχάρα).
Ψήνω στο γκρίλ αρχικά σε μέτρια φωτιά 7 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά και μετά ανεβάζω τη θερμοκρασία και ψήνω για άλλα 15 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία!!!!!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzela Antonopoulou