Συνταγή για αφράτο ψωμί στο ταψί, γεμιστό με τυρί. Σας έχουμε μαλακό σπιτικό ψωμί στο φούρνο με γέμιση από τυριά της αρεσκείας σας, σαν πίτα, εύκολο και γρήγορο, ιδανικό για κολατσιό ή πρωινό! Τα παιδιά θα το λατρέψουν!!
- νερό 200 ml χλιαρο
- ζαχαρη 30 γραμμαρια
- ξερή μαγιά 10 γραμμαρια
- αυγα 2
- αυγα Κρόκος από 1για άλειμμα
- σπορέλαιο 50 ml
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 600 γραμμαρια
- τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας
- τυρί φέτες της αρεσκείας μας
Υλικά
Εκτέλεση για αφράτο γεμιστό ψωμί με τυρί
Βάζουμε στο μπολ 200 ml νερό χλιαρό,30 γραμμάρια ζάχαρη,10 γραμμάρια μάγια ξερή και ανακατεύουμε με το σύρμα.Στη συνέχεια, ρίχνουμε 2 αυγά,50 ml σπορέλαιο ανακατεύουμε με σύρμα. Τελος προσθέτουμε 600 γραμμάρια αλεύρι φαριναπ ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα ζυμώνουμε σε αφράτη ζύμη και την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνεχεία την μεταφέρουμε στον πάγκο και την κόβουμε 5 κομμάτια. Αυτά τα κομμάτια τα κάνουμε μπάλες. Τις μπάλες τις ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια.Στα 4 φυλλαράκια βάζουμε τριμμένο κασέρι η κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας ή ακόμη και φέτα και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και κλείνουμε με το πέμπτο.
Ανοίγουμε αυτά όλα μαζί ένα φύλλο ίσα με το ταψί νούμερο 30.
Κόβουμε σε κομμάτια και σκεπάζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά.
Τελος βάζουμε σε κάθε σχισμή φέτες κασέρι η φέτες από όποιο τυρί σας αρέσει, αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να κοκκινίσει. Έμενα μου πήρε 25 λεπτά οπότε ανάλογα τον φούρνο!
Καλή επιτυχία
Η συνταγη είναι από τη Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια