Συνταγή για αφράτο σιροπιαστό κέικ γιαουρτιού με σύκα
- συκο 140 γρ.
- βουτυρο 150 γρ
- ζαχαρη 250 γρ
- γιαουρτι 150 γρ
- αυγα 4
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 270 γρ
- μπέικιν πάουντερ ένα φακελάκι
- τζίντζερ 1/4 κ.γλ σε σκόνη
- πορτοκαλι (Για το σιρόπιασμα) σιρόπι από γλυκό του κουταλιού, αραιωμένο με λίγο νερό
Υλικά
Τα σύκα είναι το αγαπημένο φρούτο πολλών. Σε όσους δεν αρέσουν πιστεύουμε ότι απλά δεν τους έχετε δώσει μια ευκαιρία. Η ευκαιρία τους λοιπόν ήρθε! Αποφάσισαν να γίνουν ένα πεντανόστιμο και σιροπιαστό κέικ, έτσι ώστε να καταφέρουν να κερδίσουν και τους πιο ορκισμένους εχθρούς τους.
Το κέικ με σύκα, θα γίνει το απόλυτο επιδόρπιο και κέρασμα για τον Σεπτέμβρη . Ας καλώς ορίσουμε την πιο γλυκιά συνταγή, τον πιο γλυκό μήνα του Φθινοπώρου λοιπόν. Είναι ένα μαμαδίστικο κέικ που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Δείτε ακόμα Αναποδογυριστό κέικ με καραμελωμένα φρέσκα σύκα
Πρόκειται για μια απίστευτη λιχουδιά που συνδυάζει τα σύκα, το σιρόπι το πορτοκάλι και το γιαούρτι. Αφράτο, λιώνει στο στόμα και χαρίζει σε όποιον το δοκιμάσει μια γευστική πανδαισία. Εμείς το δοκιμάσαμε πρόσφατα και γράφοντας τον πρόλογο, μας τρέχουν τα σάλια. Μάλλον θα το ξαναφτιάξουμε. Εσείς; Διαβάστε την συνταγή παρακάτω:
Πεντανόστιμο & σιροπιαστό κέικ με σύκα!
Εκτέλεση
Βάζουμε τα σύκα μας στον πάγκο της κουζίνας. Τα πλένουμε, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κομματάκια. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη, το γιαούρτι και προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά μας. Επίσης, προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο θα το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ. Στο τέλος βάζουμε και το τζίντζερ.
Τα υλικά μας, τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Στο τέλος, προσθέτουμε με τη μαρίζ τα σύκα μας. Προσθέτουμε το μείγμα μας στην φόρμα και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά. Οταν βγει από τον φούρνο, αραιώνουμε σε λίγο νερό σιρόπι από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι.
Τρυπάμε την επιφάνεια του κέικ μας και σιροπιάζουμε με το νόστιμο σιροπάκι μας, ελαφρώς.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Calliopi Ntekoume στην αγαπημένη μας ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr