Close
αραντσίνι-συνταγή-

Συνταγή για αραντσίνι . Τα Arancini είναι μια ιταλική συνταγή (Αποτελούν βασικό συστατικό της σικελικής κουζίνας)για  τραγάνες μπάλες ρυζιού που γεμίζονται με κιμά καλύπτονται με τριμμένη φρυγανιά και τηγανίζονται. Αυτούς τους ρυζοκεφτεδες μπορείτε να τους φτιάξετε με το ρύζι που περίσσεψε . Γεμίζουμε αυτά τα αραντσίνι με κιμά και αρακά και φτιάχνουμε το πιο νόστιμο ορεκτικό.

    Για την γέμιση

  • μοτσαρελα 200 γραμμάρια περίπου σε κομμάτια

    Για το πανάρισμα

  • αυγα 1-2 μεγάλα
  • φρυγανιά 200 γραμμάρια περίπου τριμμένη

Δείτε ακόμα Γεμιστά με ρύζι και τυρί φέτα

Τα αραντσίνι είναι ιταλικές μπάλες ρυζιού, σαν κεφτεδάκια ρυζιού που τα γεμίζουν με διάφορες γεμίσεις, αλλά σήμερα εμείς επιλέξαμε τον κιμά. Δημιουργεί μία μοναδική αντίθεση ο κιμάς με το ρύζι. Πρόκειται για ένα τραγανό ορεκτικό αφού τα καλύπτουμε με τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε. Δοκιμάστε τα και θα τα λατρέψετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αραντσίνι από την Σικελία:

αραντσίνι-συνταγή-

Εκτέλεση για τα αραντσίνι από την Σικελία

Αρχικά σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Μόλις το κρεμμύδι γυαλίσει και γίνει διάφανο προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γυαλίσει και το ρύζι.

Σβήνουμε το ρύζι με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά. Έχουμε βάλει σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και προσθέσαμε στο νερό 2 κύβους λαχανικών.

αραντσίνι-συνταγή-

Μόλις λιώσουν οι κύβοι ξεκινάμε με μία κουτάλα να προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό μέσα στο ριζότο και ανακατεύουμε. Σταματάμε να προσθέτουμε ζωμό μόλις χυλώσει το ρύζι και έχει μαλακώσει. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα.

Δείτε ακόμα Συνταγή που τρώνε τα παιδιά: Αφράτα κεφτεδάκια με πατάτες

αραντσίνι-συνταγή-

Ανακατεύουμε και βάζουμε το ρύζι στην άκρη. Σε μία άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μόλις το κρεμμύδι γυαλίσει και γίνει διάφανο προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι ο κιμάς να γίνει γκρι.

Επίσης προσθέτουμε το καρότο σε κυβάκια και τον αρακά. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και λίγο νεράκι για να αραιώσουμε την σάλτσα αν χρειάζεται και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει μόνο με το λάδι της.

αραντσίνι-συνταγή-

Αφού έχει κρυώσει το ριζότο βρέχουμε τα χέρια μας και βάζουμε λίγο ριζότο στην παλάμη μας. Ανοίγουμε το ρύζι σε πιτάκι και γεμίζουμε με λίγο από την γέμιση με τον κιμά και 2 κομμάτια μοτσαρέλα.

Δείτε ακόμα Αλάδωτα κεφτεδάκια λαχανικών στον φούρνο

αραντσίνι-συνταγή-

Κλείνουμε προσεκτικά σε μπαλάκι και περνάμε το μπαλάκι ρυζιού πρώτα από το χτυπημένο αυγό και έπειτα από την τριμμένη φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το ρύζι και ο κιμάς και τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο, μέχρι να ροδίσουν.

Tips για τα αραντσίνι από την Σικελία

Αντί για ρύζι Καρολίνα μπορούμε να βάλουμε ρύζι Αρμπόριο ή ρύζι Καρναρόλι.

αραντσίνι-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ioanna Antoniadou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr