Συνταγή για αραντσίνι . Τα Arancini είναι μια ιταλική συνταγή (Αποτελούν βασικό συστατικό της σικελικής κουζίνας)για τραγάνες μπάλες ρυζιού που γεμίζονται με κιμά καλύπτονται με τριμμένη φρυγανιά και τηγανίζονται. Αυτούς τους ρυζοκεφτεδες μπορείτε να τους φτιάξετε με το ρύζι που περίσσεψε . Γεμίζουμε αυτά τα αραντσίνι με κιμά και αρακά και φτιάχνουμε το πιο νόστιμο ορεκτικό.
- κρεμμυδι 1
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- ρυζι 1 κούπα περίπου Καρολίνα
- κρασι 1 σφηνάκι λευκό
- ζωμό λαχανικών 1-2 κουτάλες περίπου
- βουτυρο 2-3 κύβους
- παρμεζανα 1-2 χούφτες τριμμένη
Υλικά
- κρεμμυδι 1
- κιμάς μοσχαρίσιος 1 τέταρτο του κιλού περίπου
- καρότο 1
- αρακας 3-4 κουταλιές της σούπας
- σάλτσα ντομάτας 100 ml περίπου
Για τον κιμά
- μοτσαρελα 200 γραμμάρια περίπου σε κομμάτια
Για την γέμιση
- σπορέλαιο Περίπου 300 ml
Για το τηγάνισμα
Δείτε ακόμα Γεμιστά με ρύζι και τυρί φέτα
Τα αραντσίνι είναι ιταλικές μπάλες ρυζιού, σαν κεφτεδάκια ρυζιού που τα γεμίζουν με διάφορες γεμίσεις, αλλά σήμερα εμείς επιλέξαμε τον κιμά. Δημιουργεί μία μοναδική αντίθεση ο κιμάς με το ρύζι. Πρόκειται για ένα τραγανό ορεκτικό αφού τα καλύπτουμε με τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε. Δοκιμάστε τα και θα τα λατρέψετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αραντσίνι από την Σικελία:
Εκτέλεση για τα αραντσίνι από την Σικελία
Αρχικά σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Μόλις το κρεμμύδι γυαλίσει και γίνει διάφανο προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γυαλίσει και το ρύζι.
Σβήνουμε το ρύζι με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά. Έχουμε βάλει σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και προσθέσαμε στο νερό 2 κύβους λαχανικών.
Μόλις λιώσουν οι κύβοι ξεκινάμε με μία κουτάλα να προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό μέσα στο ριζότο και ανακατεύουμε. Σταματάμε να προσθέτουμε ζωμό μόλις χυλώσει το ρύζι και έχει μαλακώσει. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα.
Δείτε ακόμα Συνταγή που τρώνε τα παιδιά: Αφράτα κεφτεδάκια με πατάτες
Ανακατεύουμε και βάζουμε το ρύζι στην άκρη. Σε μία άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μόλις το κρεμμύδι γυαλίσει και γίνει διάφανο προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι ο κιμάς να γίνει γκρι.
Επίσης προσθέτουμε το καρότο σε κυβάκια και τον αρακά. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και λίγο νεράκι για να αραιώσουμε την σάλτσα αν χρειάζεται και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει μόνο με το λάδι της.
Αφού έχει κρυώσει το ριζότο βρέχουμε τα χέρια μας και βάζουμε λίγο ριζότο στην παλάμη μας. Ανοίγουμε το ρύζι σε πιτάκι και γεμίζουμε με λίγο από την γέμιση με τον κιμά και 2 κομμάτια μοτσαρέλα.
Δείτε ακόμα Αλάδωτα κεφτεδάκια λαχανικών στον φούρνο
Κλείνουμε προσεκτικά σε μπαλάκι και περνάμε το μπαλάκι ρυζιού πρώτα από το χτυπημένο αυγό και έπειτα από την τριμμένη φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το ρύζι και ο κιμάς και τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο, μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τα αραντσίνι από την Σικελία
Αντί για ρύζι Καρολίνα μπορούμε να βάλουμε ρύζι Αρμπόριο ή ρύζι Καρναρόλι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ioanna Antoniadou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια