Close

Συνταγή για Μπασμπούσα ή Αρίσα (Basbousa)

Συνταγή_για_Μπασμπούσα_Basbousa_

Συνταγή για Μπασμπούσα ή Αρίσα !Σήμερα θα δοκιμάσουμε την συνταγή για Μπασμπούσα ή Αρίσα . Είναι ένα υπέροχο σιροπιαστό γλυκό ταψιού με σιμιγδάλι, καρύδα και καρότο που μπορείτε να το δοκιμάσετε σκέτο ή για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας. Έχει καρότο και αυτό είναι που το κάνει τόσο ιδιαίτερο.

    Για το στόλισμα

  • καρύδα Προαιρετικά κατά βούληση

Δείτε ακόμα Σοκολατένια καρυδόπιτα με κρέμα

Επίσης έχει γάλα και αυγά και σίγουρα είναι ένα σιροπιαστό γλυκάκι που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Η Μπασμπούσα είναι υπέροχη και την δοκιμάσαμε πρόσφατα. Αυτή η συνταγή λοιπόν έχει σίγουρη επιτυχία και μπορούμε να σας το εγγυηθούμε από προσωπική εμπειρία. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής για Μπασμπούσα:

Εκτέλεση για την Μπασμπούσα ή Αρίσα

Στην αρχή τρίβουμε τα καρότα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και παίρνουμε το μπλέντερ. Τα ρίχνουμε μέσα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι, το γάλα, την βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάμε καλά για να γίνουν σαν χυμός.

Στην συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα από τον κάδο του μπλέντερ σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με το σύρμα χειρός. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να γίνει σαν μία ωραία κρέμα και τοποθετούμε το μείγμα μας στο ταψάκι που το έχουμε πρωτίστως βουτυρώσει.

Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά. Μόλις ψηθεί το σιροπιάζουμε όσο το γλυκό μας είναι ζεστό με χλιαρό σιρόπι.

Εκτέλεση για το σιρόπι για την Μπασμπούσα ή Αρίσα

Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Βράζουμε το μείγμα μας για 10 λεπτά.

Tips για την Μπασμπούσα ή Αρίσα

Το ταψί είχε διαστάσεις 33×24 εκ.

Συνταγή_για_Μπασμπούσα_Basbousa_ Συνταγή για_ Μπασμπούσα _ή Αρίσα_ Συνταγή_για_Μπασμπούσα_Basbousa_  Μπασμπούσα _ή Αρίσα_Συνταγη _ Συνταγή_για_Μπασμπούσα_Basbousa_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Dina Barbatsouli

στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr