Συνταγή για Μπασμπούσα ή Αρίσα !Σήμερα θα δοκιμάσουμε την συνταγή για Μπασμπούσα ή Αρίσα . Είναι ένα υπέροχο σιροπιαστό γλυκό ταψιού με σιμιγδάλι, καρύδα και καρότο που μπορείτε να το δοκιμάσετε σκέτο ή για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας. Έχει καρότο και αυτό είναι που το κάνει τόσο ιδιαίτερο.
- καρότο 250 γρ τριμμένο
- ηλιέλαιο 80 ml
- ζαχαρη 80 γρ
- γάλα 160 ml
- αυγα 2
- βανίλια 1
- Σιμιγδάλι ψιλό 250 γρ
- μπέικιν πάουντερ 10 γρ
Υλικά
- καρύδα Προαιρετικά κατά βούληση
Για το στόλισμα
Δείτε ακόμα Σοκολατένια καρυδόπιτα με κρέμα
Επίσης έχει γάλα και αυγά και σίγουρα είναι ένα σιροπιαστό γλυκάκι που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Η Μπασμπούσα είναι υπέροχη και την δοκιμάσαμε πρόσφατα. Αυτή η συνταγή λοιπόν έχει σίγουρη επιτυχία και μπορούμε να σας το εγγυηθούμε από προσωπική εμπειρία. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής για Μπασμπούσα:
Εκτέλεση για την Μπασμπούσα ή Αρίσα
Στην αρχή τρίβουμε τα καρότα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και παίρνουμε το μπλέντερ. Τα ρίχνουμε μέσα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι, το γάλα, την βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάμε καλά για να γίνουν σαν χυμός.
Στην συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα από τον κάδο του μπλέντερ σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με το σύρμα χειρός. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να γίνει σαν μία ωραία κρέμα και τοποθετούμε το μείγμα μας στο ταψάκι που το έχουμε πρωτίστως βουτυρώσει.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά. Μόλις ψηθεί το σιροπιάζουμε όσο το γλυκό μας είναι ζεστό με χλιαρό σιρόπι.
Εκτέλεση για το σιρόπι για την Μπασμπούσα ή Αρίσα
Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Βράζουμε το μείγμα μας για 10 λεπτά.
Tips για την Μπασμπούσα ή Αρίσα
Το ταψί είχε διαστάσεις 33×24 εκ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Dina Barbatsouli
στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr