Συνταγή για blondie cake. Το blondie cake (γνωστό και ως blonde brownie) μοιάζει με μπράουνι σοκολάτας, αλλά αντι για κακάο βαζούμε βανίλια και περιέχει και καστανή ζάχαρη.
- βουτυρο 200 γραμμάρια
- λευκή κουβερτούρα 250 γραμμάρια
- ζαχαρη 125 γραμμάρια κρυσταλλική
- καστανή ζάχαρη 125 γραμμάρια
- αυγα 2 μεσαία
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 240 γραμμάρια
- αλατι ½ πρέζα ψιλό
Υλικά
- λευκή κουβερτούρα 1
Για το σερβίρισμα
Αυτό το κέικ όμως είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα. Είναι τόσο αφράτο που λιώνει στο στόμα και που σίγουρα δεν θα μπορείτε να βρείτε άλλο κέικ να το αντικαταστήσει. Μπορείτε να φτιάξετε το κέικ blondie για μία επίσημη περίσταση ή για το πρωινό σας καφεδάκι.
Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μία εξαιρετική συνταγή για αφράτο blondie cake με λευκή κουβερτούρα τόσο στο μείγμα του κέικ όσο και στην επικάλυψη. Κατά τα άλλα θα χρησιμοποιήσουμε αλεύρι, καστανή και κρυσταλλική ζάχαρη και μερικά ακόμη απλά υλικά που τα χρησιμοποιούμε λίγο ή πολύ στο κέικ.
Αυτό το κέικ όμως είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα. Είναι τόσο αφράτο που λιώνει στο στόμα και που σίγουρα δεν θα μπορείτε να βρείτε άλλο κέικ να το αντικαταστήσει. Μπορείτε να φτιάξετε το κέικ blondie για μία επίσημη περίσταση ή για το πρωινό σας καφεδάκι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το blondie cake :
Εκτέλεση για το blondie cake
Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο και την λευκή κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Τοποθετούμε το μπολ σε μία κατσαρόλα με νερό για να βράσουμε το μείγμα σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ απαλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφήνουμε το μείγμα με την κουβερτούρα στην άκρη για 10-15 λεπτά έτσι ώστε να πέσει η θερμοκρασία του και προσθέτουμε αφού πέσει η θερμοκρασία του την κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Παίρνουμε ένα ταψί 20×25 και το βουτυρώνουμε αλλά και το αλευρώνουμε.
Δείτε ακόμα Κέικ με επικάλυψη μαρμελάδα
Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 45 λεπτά περίπου. Αφού ψηθεί βγάζουμε το blondie από τον φούρνο για 20-25 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε λευκή κουβερτούρα για το γαρνίρισμα και το σερβίρουμε με την σοκολάτα.
Tips για το blondie
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την καστανή ζάχαρη με κρυσταλλική. Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα και αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
Η συνταγή είναι του φίλου μας Alex Foukas
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Στο νοσοκομείο με κρανιογκεφαλικές κακώσεις 12χρονος : Τον πήρε σβάρνα αυτοκίνητο με το πατίνι του
- Η Γη της Ελιάς : Ποιανού είναι το παιδί που κουβαλά στα σπλάχνα της η Αφροδίτη;
- Κινέζικο Ωροσκόπιο : Μηνιαίες προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για όλα τα ζώδια μέχρι και τις 01/12/2024
- Ο Τιμωρός: Ο Μάρκος ετοιμάζει νέο χτύπημα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου χωρίς ζάχαρη