Close

Συνταγή για Χαλβά σιμιγδαλένιο με κρέμα βανίλια

Συνταγή για Χαλβά σιμιγδαλένιο με κρέμα βανίλια

Συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο με κρέμα βανίλια! Λαχταριστό και δροσερό γλυκάκι για όλες τις ώρες! Ιδανικό για κέρασμα και γιορτές, αυτός ο χαλβάς θα σας αφήσει άφωνους!

Εκτέλεση για χαλβά σιμιγδαλένιο με κρέμα:

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σιμιγδάλι και το λάδι και καβουρδιζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα ωσότου χρυσαφίσει αρκετά το σιμιγδάλι.

Ρίχνουμε κανέλα σκόνη και ξυλάκι και γαρύφαλλο τις φλούδες τη βανίλια, το ξύσμα και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε απαλά για 5 λεπτά. Βγάζουμε από το μάτι τη κατσαρόλα και ρίχνουμε σιγά-σιγά και προσεκτικά το νερό γιατί πιτσιλάει.
Συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά το ανακάτεμα για 10 λεπτά περίπου. Όταν ο χαλβάς πήζει και ξεκολλάει απ τα τοιχώματα της κατσαρόλας και είναι έτοιμος ρίχνουμε καρύδια ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Αφαιρούμε τις φλούδες και το ξύλο κανέλας. Ρίχνουμε το χαλβά σε φόρμα τετράγωνη αποσπωμενη (23×32) όπως είναι ζεστός και αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε στο μίξερ την σκόνη βανίλια με το γάλα (κρύο) για 4 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε μέσα τη μαστίχα (που έχω κοπανήσει με λίγη ζάχαρη στο γουδί) .
Την απλώνουμε πάνω απο το χαλβά και ψυγείο.
Έπειτα χτυπάμε και την σαντιγί ( καλά παγωμένη στο ψυγείο) την απλώνουμε και ριχνουμε χοντροκομμένο καρύδι και κανέλα.

Συνταγή για Χαλβά σιμιγδαλένιο με κρέμα βανίλια Συνταγή για Χαλβά σιμιγδαλένιο με κρέμα βανίλια

Συνταγή για Χαλβά σιμιγδαλένιο με κρέμα βανίλια

Karolina MegaΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ