Συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο με κρέμα βανίλια! Λαχταριστό και δροσερό γλυκάκι για όλες τις ώρες! Ιδανικό για κέρασμα και γιορτές, αυτός ο χαλβάς θα σας αφήσει άφωνους!
- ελαιολαδο μισή κούπα
- ηλιέλαιο μισή κούπα
- σιμιγδαλι 1 κούπα χονδρό
- ζαχαρη 2 1/2 κούπες
- νερό 4 κούπες
- καρυδια
- κανελά 1 κουτ. γλυκου
- γαρίφαλο 1/2 κουτ. γλυκου
- κανελά 1 ξυλάκι
- πορτοκαλι Ξύσμα απο 1
- λεμονι 1 φλούδα
- πορτοκαλι 1 φλούδα
- βανίλια 1
Υλικά
- κρέμα στιγμής 1 γιωτης σε σκόνη με γεύση βανίλια
- γάλα 400 ml
- μαστιχα Μισή κουταλιά γλ. κοπανισμενη
- κρεμα γαλακτος 1 35% λιπαρά
- καρυδια Χοντροκομμένα
- κανελά σκόνη
Για την κρέμα
Εκτέλεση για χαλβά σιμιγδαλένιο με κρέμα:
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σιμιγδάλι και το λάδι και καβουρδιζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα ωσότου χρυσαφίσει αρκετά το σιμιγδάλι.
Ρίχνουμε κανέλα σκόνη και ξυλάκι και γαρύφαλλο τις φλούδες τη βανίλια, το ξύσμα και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε απαλά για 5 λεπτά. Βγάζουμε από το μάτι τη κατσαρόλα και ρίχνουμε σιγά-σιγά και προσεκτικά το νερό γιατί πιτσιλάει.
Συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά το ανακάτεμα για 10 λεπτά περίπου. Όταν ο χαλβάς πήζει και ξεκολλάει απ τα τοιχώματα της κατσαρόλας και είναι έτοιμος ρίχνουμε καρύδια ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Αφαιρούμε τις φλούδες και το ξύλο κανέλας. Ρίχνουμε το χαλβά σε φόρμα τετράγωνη αποσπωμενη (23×32) όπως είναι ζεστός και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ την σκόνη βανίλια με το γάλα (κρύο) για 4 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε μέσα τη μαστίχα (που έχω κοπανήσει με λίγη ζάχαρη στο γουδί) .
Την απλώνουμε πάνω απο το χαλβά και ψυγείο.
Έπειτα χτυπάμε και την σαντιγί ( καλά παγωμένη στο ψυγείο) την απλώνουμε και ριχνουμε χοντροκομμένο καρύδι και κανέλα.