Συνταγή για για εκπληκτική σπιτική πάστα Φλώρα
- βουτυρο 1 φλυτζάνι σε θερμοκρασία δωματίου
- ζαχαρη 2 κουταλιές σούπας
- αυγα 2
- κονιάκ 1 σφηνάκι
- λεμονι Ξύσμα από 1
- βανίλια 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 φλυτζάνια
- σιμιγδαλι 2 κουταλιές σούπας ψιλό
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια
- μαρμελάδα Κατά βούληση της αρεσκείας σας
Υλικά
Μια υπέροχη πάστα Φλώρα που μας θυμίζει τα γλυκά που έφτιαχναν στους φούρνους κι εμείς από παιδιά τα λιγουρευόμασταν. Δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει την αγοραστή και φυσικά είναι πολύ πιο υγιεινή!
Η σπιτική πάστα Φλώρα που θα δοκιμάσουμε σήμερα θα σας ξετρελάνει. Ένα κομμάτι αρκεί για να…εθιστείτε και να μην μπορείτε να σταματήσετε. Είναι ιδανικό γλυκό για να το δώσετε στους καλεσμένους σας μετά το τραπέζι ή για να το κεράσετε στις γιορτές του σπιτιού σας.
Δείτε επίσης Πάστα Φλώρα με τραγανή μπισκοτένια βάση και γέμιση μαρμελάδας!
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μαρμελάδα επιθυμείτε. Με αυτόν τον τρόπο, αυτή η πεντανόστιμη πάστα Φλώρα θα γίνει και η αγαπημένη των παιδιών σας. Η ζύμη, είναι επίτηδες κάπως άγλυκη, για να μπορείτε να γεμίσετε με όση μαρμελάδα θέλετε. Οπότε δεν θέλουμε τσιγκουνιές!
Εμείς δοκιμάσαμε την συνταγή πρόσφατα και επειδή ξετρελαθήκαμε με την νοστιμιά της, αποφασίσαμε να την μοιραστούμε και μαζί σας. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω και περιμένουμε με ανυπομονησία τις εντυπώσεις σας:
Εκτέλεση
Στην αρχή χτυπάμε καλά το βούτυρο – το οποίο το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου – με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα μας να ασπρίσει. Έπειτα ένα – ένα προσθέτουμε τα αυγά, το κονιάκ, το λεμόνι, την βανίλια, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε τα υλικά μας με τα χέρια και η ζύμη μας είναι έτοιμη, όταν είναι ελαφρώς κολλώδης. Αφού είναι έτοιμη η ζύμη την βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Στην συνέχεια, ανοίγουμε την ζύμη και κρατάμε στην άκρη ένα μέρος της για την επικάλυψη. Προσθέτουμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας, στην ποσότητα που επιθυμούμε.
Με την ζύμη που αφήσαμε στην άκρη, φτιάχνουμε λωρίδες, που τις ενώνουμε πάνω από την μαρμελάδα με τρόπο που να θυμίζει δίχτυ. Ψήνουμε την πάστα Φλώρα μας στον αέρα για 40-45 λεπτά, στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Tips
Το ταψί που χρησιμοποιήσαμε ήταν 28×28 εκ. Η μαρμελάδα θέλει καλό στρώσιμο. Μπορούμε να βάλουμε μπόλικη γιατί η ζύμη μας, είναι επίτηδες κάπως πιο άγλυκη.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Φαίδρα Ελευθερίου στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr