Συνταγή για αφράτη Φανουρόπιτα με 9 υλικά από την μαγείρισσα Βέφα Αλεξιάδου. Η πιο επιτυχημένη συνταγή για Φανουρόπιτα που δεν θρυμματίζεται.
Η αγαπημένη μας Βέφα Αλεξιάδου έχει γράψει εποχή όχι μόνο στα τηλεοπτικά δρώμενα ως μαγείρισσα αλλά και σαν μαγείρισσα συνολικότερα. Με μαμαδίστικες συνταγές, βγαλμένες από την ελληνική παράδοση, που έχουν πάντα σίγουρη επιτυχία.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κούπες
- μπέικιν πάουντερ 1
- ζαχαρη 1 κούπα
- γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- κανελά 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 2/3 κούπας
- αραβοσιτέλαιο 1 κούπα
- καρυδια 1/2 κούπας
- σταφίδες 1/2 κούπας ξανθές
Υλικά
- ζάχαρη άχνη 100 γραμμάρια
Για την διακόσμηση
Δείτε ακόμα Ατομικά φανουροπιτάκια της Τζένης Τσανακτσίδου
Ακόμη και οι νέες νοικοκυρές, ακόμη όπου δουν το όνομα “Βέφα Αλεξιάδου”, θέλουν να δοκιμάσουν την συνταγή, αφού ξέρουν ότι οτιδήποτε πει, είναι εγγύηση. Μιας και πλησιάζει η γιορτή του Αγίου Φανούριου, θα σας δείξουμε την μοναδική Φανουρόπιτα της Βέφας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Φανουρόπιτα της Βέφας:
Εκτέλεση για την Φανουρόπιτα της Βέφας
Αρχικά ανάβουμε το καντήλι μας και διαβάζουμε την προσευχή του Αγίου Φανούριου. Έπειτα χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει κάπως το μείγμα. Έπειτα βάζουμε τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Άγιος Φανούριος: Η θαυματουργή προσευχή και η ευχή για Φανουρόπιτα
Βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αφήνουμε λίγο από το αλεύρι στην άκρη σε ξεχωριστό μπολ. Έπειτα βάζουμε το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος ανακατεύουμε τις ξανθές σταφίδες και τα ψιλοκομμένα καρύδια με το αλεύρι που αφήσαμε στην άκρη προηγουμένως.
Προσθέτουμε το μείγμα με τις σταφίδες στο μείγμα με την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Έπειτα μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και την σταυρώνουμε.
Δείτε ακόμα Η Φανουρόπιτα του Γιώργου Ζώλη
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά και μόλις ψηθεί, αφαιρούμε την Φανουρόπιτα από τον φούρνο και την στολίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη, αφού την έχουμε αφήσει πρώτα να κρυώσει λίγο, για να μην λασπώσει η ζάχαρη.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια