Παραδοσιακή συνταγή για χοιρινό φρικασέ με μαρούλια χωρίς αυγολέμονο, Το φρικασέ με χοιρινό χωρίς αυγολέμονο είναι ένα πεντανόστιμο φαγητό, που η συγκεκριμένη συνταγή δεν απαιτεί πολλά υλικά, και μπορείτε να φτιάξετε εύκολα.
Συνταγή για φρικασέ με χοιρινό χωρίς αυγολέμονο, αλλά εξίσου νόστιμο για να το απολαύσουν όσοι έχουν αλλεργία στο αυγό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μαρούλια, τα κόβουμε σε χοντρές λωρίδες, ψιλοκόβουμε και τον άνηθο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά, βαθιά κατσαρόλα.
Ροδίζουμε το κρέας καλά.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα.
Δείτε ακόμη Φιλέτο κοτόπουλο φρικασέ με σπανάκι!
Μόλις μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον άνηθο… νερό – αρκετό ώστε να σκεπαστεί το κρέας και σιγομαγειρεύουμε το χοιρινό για 1 ώρα, ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
Μόλις αρχίσει και μαλακώνει το κρέας προσθέτουμε τα μαρούλια και τον χυμό από το λεμόνι.
Βράζουμε το φαγητό για περίπου 20 λεπτά προσθέτοντας εάν χρειαστεί λίγο νεράκι ακόμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής για φρικασέ με χοιρινό χωρίς αυγολέμονο από τη σελίδα “Οι Γεύσεις της Ελένης”