Ποιος είπε ότι τα κεφτεδάκια δεν μπορούν να γίνουν και φρικασέ;
- κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 κιλό
- φρυγανιά 6 Φέτες σε σκόνη
- αυγα 1
- κρεμμυδι 1
- μαιντανος 1/2 Ματσάκι
- δυοσμος Λίγα φυλλαράκια
- σοδα 1/2 κ.γ. φαγητού
- ελαιολαδο Λίγο για τα χέρια
- αλευρι Λίγο για το τηγάνισμα
- αλατι κατά βούληση
- πιπέρι κατά βούληση
Γα τα κεφτεδάκια
- πράσο 1 Κιλό (ζεματισμένα)
- σπανακι 1/2 Κιλό (ζεματισμένα)
- σέσκουλα 1/2 Κιλό (ζεματισμένα)
- κρεμμυδι 1 Ματσάκι φρέσκο
- κρεμμυδι 1 ξερό
- άνηθος 1/2 Ματσάκι
- μαιντανος 1/2 Ματσάκι
- δυοσμος Λίγα φυλλαράκια
- ελαιολαδο 1 Ποτηράκι του κρασιού
- νερό 4 Νεροπότηρα
- αλατι κατά βούληση
- πιπέρι κατά βούληση
Για το φρικασέ
Συνταγή για φρικασέ κεφτεδάκια με πράσο, σπανάκι και σέσκουλα. Ένα παραδοσιακό φαγητό φρικασέ με κεφτεδάκια ιδανικό για παιδιά που δεν τρώνε φρικασέ. Πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες για όλη την οικογένεια. Δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα σε βίντεο και δοκιμάστε το!
EKTEΛΕΣΗ
Θα ξεκινήσουμε τη συνταγή μας βάζοντας σε ένα μεγάλο μπωλ, τον κιμά, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τον μαιντανό επίσης ψιλοκομμένο, τις 6 φρυγανιές τριμμένες, ένα αυγό, λίγα φυλλαράκια δυόσμο και μισή κτγ σόδα.
Με τα χέρια μας θα ανακατέψουμε και ελαφρώς ζυμώσουμε αυτά τα υλικά.
Σε ένα τηγάνι θα ρίξουμε 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και θα το αφήσουμε να κάψει. Θα βάλουμε επίσης λίγο λάδι στα χέρια μας για να μην κολλάει το μίγμα και παίρνοντας μία ποσότητα από αυτό, θα πλάσουμε κεφτεδάκια. Θα τα βάζουμε να πασπαλιστούν και από τις δύο πλευρές σε ένα πιάτο με αλεύρι και κατόπιν θα τα βάζουμε στο τηγάνι.
Τα αφήνουμε να τηγανιστούν καλά γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές. Αφού τηγανιστούν, και αποκτήσουν χρώμα τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
Το επόμενο βήμα είναι να βάλουμε σε μία κατσαρόλα ή ένα βαθύ σκεύος, 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο το οποίο θα αφήσουμε να κάψει. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε έως ότου αυτά τα υλικά να τσιγαριστούν.
Μετά ρίχνουμε στο τηγάνι τα πράσα τα οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, ανακατεύουμε λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό κιλό σπανάκι το οποίο θα πρέπει να είναι ζεματισμένο. Με τη μαρίζ αραιώνουμε λίγο το ζεματισμένο σπανάκι μαζί με τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε. Τώρα σειρά έχει να προσθέσουμε το μισό κιλό ζεματισμένα σέσκουλα, τα οποία διαλύουμε με τον ίδιο τρόπο στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε κατόπιν μισό ματσάκι μαιντανό στο τηγάνι, κόβοντας τα φύλλα του με ένα μαχαίρι, και θα ανακατέψουμε. Συνεχίζουμε προσθέτοντας μισό ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο και τέλος λίγα φυλλαράκι δυόσμο.
Καθώς τα υλικά αυτά θα σιγοβράζουν, θα προσθέσουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σειρά έχει τώρα να ρίξουμε στην κατσαρόλα 4 νεροπότηρα νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα με κλειστό καπάκι.
Οταν θα περάσει αυτή η μισή ώρα, θα βάλουμε μέσα στην κατσαρόλα τα κεφτεδάκια, τα βυθίζουμε με ένα πηρούνι τόσο ώστε να καλυφθούν από το ζουμί της κατσαρόλας και αφού σκεπάσουμε με το καπάκι, τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Παίρνουμε δύο λεμόνια και αφού τα πιέσουμε με τα χέρια μας στο τραπέζι για να μαλακώσουν τα στίβουμε στον στίφτη και κρατάμε τον χυμό τους.
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ, τα ασπράδια από 2 αυγά και 2κτσ νερό και ανακατεύουμε έως ότου αφρατέψουν. Κατόπιν θα προσθέσουμε τους 2 κρόκους από τα αυγά και θα συνεχίσουμε το χτύπημα ρίχνοντας και τον χυμό από τα λεμόνια. Με μία κουτάλα, θα πάρουμε 5 κουταλιές από το ζουμί της κατσαρόλας και θα το αδειάσουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας στο μπωλ με τα αυγά.
Πάλι με την κουτάλα, θα αδειάσουμε το αυγολέμονο ομοιόμορφα στην κατσαρόλα με τα κεφτεδάκια, κουνάμε λίγο με τα χέρια μας την κατσαρόλα για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους και κλείνουμε το καπάκι.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Καλή σας απόλαυση!
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
https://www.youtube.com/watch?v=v5U4WVAOJDw