Σας αρέσει η γαλατόπιτα; Τότε αυτή η πεντανόστιμη γαλατόπιτα με την μπισκοτένια βάση, είναι αυτό που θέλατε για το απογευματινό σας γλυκό! Πολύ νόστιμη, πολύ εύκολη με πολύ απλά υλικά! Δοκιμάστε την και θα την λατρέψει όλη η οικογένεια!
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 24 εκ. με αποστομένο πάτο. Στη συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα του μπισκότου στη ταρτιέρα και το πιέζουμε με ένα κουτάλι.
Δείτε ακόμα Γαλατόπιτα χωρίς γλουτένη
Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να το αφήσουμε να πάρει βράση. Σε ένα μπολ ρίχνουμε περίπου 400 ml από το ζεστό μας γάλα και το ανακατεύουμε με το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει.
Όταν πήξει, απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά (αφού τα έχουμε χτυπήσει) και ανακατεύουμε τα υλικά μας καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες, ελάχιστη κανέλα και το ξύσμα του λεμονιού.
Δείτε ακόμα Συνταγή για σιροπιαστή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, με σιμιγδάλι
Αδειάζουμε την κρέμα στην βάση και περιχύνουμε την επιφάνεια με το τελευταίο αυγό χτυπημένο. Στο τέλος, ψήνουμε το μείγμα μας για 50 με 55 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Επειδή δεν βγαίνει πολύ γλυκιά, αν θέλουμε να την…γλυκάνουμε βάζουμε μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Nikoleta Karageorgou
στην αγαπημένη ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου: Daddy – Cool.gr