Συνταγή για καππαροσαλάτα με σκόρδο, πατάτες και ελιές. Μία πικάντικη σαλάτα, από κάππαρη, ιδανική για συνοδευτικό αλλά και νηστίσιμη για το Πάσχα. Είναι πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη, ενώ μπορείτε να την φτιάξετε σε κάθε περίσταση!
Μερίδες : 4 Προετοιμασία: 15mΜαγείρεμα: 30mΈτοιμο σε: 45m
Εκτέλεση
Βήμα1
Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις λιώνουμε σε μπολ με ένα πιρούνι ή το εργαλείο το πουρέ.
Βήμα2
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, κρατώντας λίγο λάδι για το σερβίρισμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος.
Βήμα3
Ραντίζουμε με το λάδι που κρατήσαμε και διακοσμούμε με φρέσκα κρεμμύδια, ελιές, κάππαρη ή ότι μας αρέσει για να σερβίρουμε την σαλάτα κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Kapparosalata garlicky and spicy. That need to accompany the cod of the Annunciation.
Ingredients
3 large potatoes
3 tablespoons chopped caper
1 ½ tbsp green olives, cut into thin slices
2 garlic cloves crushed
3-4 spring onions finely chopped
1 tablespoon vinegar
½ cup olive oil
salt & pepper
1 teaspoon oregano
Method
Step 1
Boil the potatoes in plenty of salted water until tender. The mash in a bowl with a fork or puree tool.
Step 2
Add all the remaining ingredients, keeping a little oil for serving. Stir well and transfer to serving bowl.
Step 3
Sprinkle with the reserved oil and decorate with chives, olives, Capers or that we are happy to serve the salad, cold or at room temperature.