Συνταγή για σπιτικό κατίκι Δομοκού. Ένα πιο αλμυρό και με έντονη γεύση τυρί κρέμα από τη Δομοκό για να το απολαύσετε σε ψωμί, σε παξιμάδι, σε σαλάτες, σε σάντουιτς, σε σουφλέ, σε σάλτσες, ακόμη και σκέτο, με μόλις 2 οικονομικά υλικά.
Από τη φίλη μας Κασσιανή Κοσμά.
- πρόβειο γιαούρτι 3 κεσεδάκια
- αλατι Κατά βούληση
Υλικά
Σπιτικό τυρί κρέμα του Γιώργου Ζώλη με 2 ευρώ
Το κατίκι Δομοκού είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό τυρί κρέμα, με λίγο πιο έντονη και αλμυρή γεύση. Είναι κατάλληλο για δίαιτες και αντικαθιστά τη φέτα. Είναι πεντανόστιμο και όλοι οι τουρίστες θέλουν να δοκιμάσουν το ξακουστό τυρί κρέμα από τη Δομοκό. Πάμε να το φτιάξουμε με τα χεράκια μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κατίκι Δομοκού:
Εκτέλεση για το κατίκι Δομοκού
Αρχικά βάζουμε τα πρόβια γιαούρτια σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε. Όταν ζεσταθούν προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρώς, ίσα ίσα να πάρει λίγο βράση το μείγμα.
Στριφτά ψωμάκια με τυρί κρέμα για το σχολείο
Αποσύρουμε από τη φωτιά το σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει. Το ρίχνουμε σε ένα τουλπάνι για να στραγγίξει. Μόλις στραγγίξει, το μαζεύουμε σε ένα μπολ και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Tips για το κατίκι Δομοκού
Διατηρείται περίπου 2 εβδομάδες στο ψυγείο σε μπολ που κλείνει καλά.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr