Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή γα Κερκυραϊκό Σοφρίτο! Δείτε την παρακάτω:
Εκτέλεση:
Για αρχή ζητάμε από τον χασάπη μας 1 κιλό μοσχάρι νουά, στρογγυλό ή κιλότο σε φέτες χτυπημένο. Το κρέας μας πρέπει να μαλακώσει και η κάθε φέτα να έχει πάχος ενός εκατοστού περίπου. Στη συνέχεια ξεκινάμε να κόβουμε το σκόρδο σε μικρά κομμάτια ή το χτυπάμε στο μπλέντερ.
Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό έτσι ώστε να τα έχουμε έτοιμα και τα βάζουμε στην άκρη. Έπειτα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αλευρώνουμε τις φέτες του κρέατος αφού πρώτα τις έχουμε στραγγίξει καλά με ένα χαρτί κουζίνας χωρίς να πλύνουμε το κρέας.
Δείτε ακόμα Παραδοσιακό μοσχάρι στιφάδο της γιαγιάς
Σε ένα λίγο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και όταν αρχίσει να καίει ρίχνουμε τις φέτες κρέατος μια – μια και τσιγαρίζουμε μέχρι να κοκκινίσουν και οι δυο πλευρές. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα.
Συνταγή για Κερκυραϊκό Σοφρίτο
Στο ίδιο λάδι που τσιγαρίσαμε το κρέας βάζουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για περίπου δυο λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Δεν πρέπει να τσιγαρίσουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό παραπάνω γιατί θα μυρίσει άσχημα το σκόρδο.
Σβήνουμε το μείγμα μας με το ξύδι και το κρασί και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Περιχύνουμε με αυτό τα κομμάτια του κρέατος που έχουμε στην κατσαρόλα. Έχουμε ζεστάνει νερό στον βραστήρα και ρίχνουμε το νερό στο κρέας μας μέχρι να το καλύψουμε.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για μια ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και η σάλτσα να αρχίσει να πήζει. Μόλις είναι έτοιμο δοκιμάζουμε αν θέλει κι άλλο αλάτι και σε ένα φλιτζάνι βάζουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και ζεστό νερό.
Συνταγή για Κερκυραϊκό Σοφρίτο
Ανακατεύουμε καλά ενώ πάνω από την κατσαρόλα έχουμε ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού στο νερό του φαγητού μας μέχρι να χυλώσει η σάλτσα. Στη συνέχεια κουνάμε την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να πάει παντού το μείγμα μας και το βγάζουμε από το μάτι.
Κρατάμε το φαγητό στο μάτι για 2 λεπτά, διότι μπορεί να κολλήσει. Δεν ανακατεύουμε ποτέ το κρέας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος για να μην καταστραφεί. Κουνάμε πάντα την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις για να μην κολλήσει. Το σοφρίτο σερβίρεται ζεστό με ρύζι ή πατάτες τηγανίτες. Μπορούμε και με μακαρόνια.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Artemis Stamatis
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου: daddy-cool.gr