Συνταγή για κλασική πάστα σεράνο που λιώνει στο στόμα και είναι πιο νόστιμη και από εκείνες του ζαχαροπλαστείου.
- αυγα 9
- ζαχαρη 270γρ
- αλατι 2γρ
- βανίλια 2
- κορν φλαουρ 100γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100γρ
- κακαο 50γρ
- βουτυρο 40γρ λιωμένο
Για το παντεσπάνι
- κουβερτουρα 270γρ λιωμένη
- φυτική σαντιγί 600γρ ελαφρώς χτυπημένη
- φυτική σαντιγί 120γρ ρευστή
- μαρέγκα 1 δόση από την ιταλική
- βανίλια 1
Για την μους σεράνο
- κουβερτουρα 250γρ
- γάλα 200ml
- σπορέλαιο 2 κσ.
Για τον γλάσο
- γάλα 250γρ φρέσκο
- κουβερτουρα 600γρ
- γλυκόζη 50γρ
Για την γκανάζ επικάλυψης
- σοκολατάκια Σε κάθε πάστα από ένα ferrero rocher
Για το στόλισμα
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε πάστες σεράνο και θα τις απολαύσουμε με σοκολατάκια φερέρο που θα τις διακοσμήσουμε.
Δείτε ακόμα Συνταγή για πάστα ταψιού Lila Pause
Είναι σκέτη σοκόλαση και πιστεύουμε ότι θα τις αγαπήσει όλη η οικογένεια. Αν σας αρέσουν οι πάστες και η σοκολάτα, τότε σίγουρα αυτή η συνταγή θα γίνει από τις αγαπημένες σας. Είναι πολύ εύκολη και το μόνο που χρειάζεται είναι μεράκι και αγάπη! Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι για την κλασική πάστα σεράνο
Στην αρχή χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και τις βανίλιες. Έπειτα βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το κακάο αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει δύο φορές το καθένα και ανακατεύουμε το μείγμα μας με μία τρυπητή κουτάλα. Στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε το παντεσπάνι μας στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά περίπου, πάνω κάτω, στις αντιστάσεις. Μπορεί να χρειαστεί να το ψήσουμε και 5 λεπτά παραπάνω, ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε. Βγαίνουν τρία παντεσπάνια.
Εκτέλεση για την ιταλική μαρέγκα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία 120 βαθμών Κελσίου. Χτυπάμε ελαφρώς τα ασπράδια και μόλις το σιρόπι γίνει, το ρίχνουμε μέσα στα ασπράδια βροχηδόν. Χτυπάμε για άλλα 10-15 λεπτά για να γίνει μία αφράτη μαρέγκα.
Εκτέλεση για την μους για την κλασική πάστα σεράνο
Ρίχνουμε μέσα στην μαρέγκα 120 γρ. φυτική σαντιγί ρευστή, κουβερτούρα, βανίλια και στο τέλος την σαντιγί που έχουμε χτυπήσει ελαφρώς. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Εκτέλεση για το γλάσο
Βάζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έρθει σε βρασμό και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Στο τέλος βάζουμε το σπορέλαιο για να γυαλίσει. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και απλώνουμε πάνω από το γλυκό.
Εκτέλεση για την γκανάζ επικάλυψης
Βάζουμε στην φωτιά το γάλα, μέχρι να έρθει σε βρασμό μαζί με την γλυκόζη σε χαμηλή φωτιά. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Θέλει ώρα για να παγώσει. Θα την χτυπήσουμε δύο λεπτά στο μίξερ και θα στολίσουμε με κορνέ.
Εκτέλεση για το στήσιμο για την κλασική πάστα σεράνο
Στην αρχή με ένα σύρμα κοπής κόβουμε το παντεσπάνι μας σε τρία ίσα ομοιόμορφα κομμάτια. Αν δεν έχουμε σύρμα κοπής μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαχαίρι. Στήνουμε το πρώτο παντεσπάνι σε ένα ταψί ή όπου μας βολεύει και βάζουμε από πάνω σιρόπι.
Στην συνέχεια, βάζουμε την μους. Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι, εφαρμόζουμε σιρόπι, στην συνέχεια μους και από πάνω το τρίτο παντεσπάνι. Τελειώνουμε με το γλάσο και με ένα κορνέ κάνουμε το σχέδιο με την γκανάζ.
Όταν ετοιμάσουμε το στήσιμο, βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για να παγώσει. Έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια, που θα έχουν το μέγεθος της αρεσκείας μας. Στολίζουμε με ένα σοκολατάκι φερέρο σε κάθε πάστα.
Tips
Το παντεσπάνι το κάνουμε σε τσέρκι 30×30 και βγαίνουν 24 κομμάτια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Theodwra Kermeniwth
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr