Συνταγή για κλασική τούρτα σοκολάτα όπως του ζαχαροπλαστείου με όλα τα μυστικά της.
- αυγα 5
- ζαχαρη 130 γρ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 130 γρ. + επιπλέον για το ταψί
- κακαο 30 γρ.
- βουτυρο 50γρ.αγελάδας λιωμένο
Υλικά
- κουβερτουρα 600 γρ. με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- γάλα 300 γρ. φρέσκο, πλήρες
- κρεμα γαλακτος 400 γρ. με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
- μερεντα 400 γρ
- γάλα Για την επικάλυψη 200 γρ.
- σαντιγί 1 φακελάκι
Για την κρέμα σοκολάτας
- κουβερτουρα 200 γρ. με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- κρεμα γαλακτος 200 γρ. με 35%-36% λιπαρά
- μελι 1 κ.γ.
Για τον γλάσο
Μια υπέροχη συνταγή για κλασική τούρτα σοκολάτα όπως του ζαχαροπλαστείου που θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Η τούρτα σοκολάτα σίγουρα είναι η αγαπημένη γεύση στις τούρτες, για όλα τα παιδιά. Ανεξαρτήτως ηλικίας. Γι’ αυτό κι εμείς σήμερα αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μια εξαιρετική συνταγή για τούρτα σοκολάτα.
Είναι μια ιδιαίτερη τούρτα σοκολάτα που κατάφερε να μας κερδίσει τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση. Θεωρούμε ότι είναι μια τούρτα αρκετά εύκολη στην παρασκευή και με απλά υλικά.
Δείτε ακόμα Συνταγή για τούρτα σοκολάτα πορτοκάλι
Είναι μια ιδανική τούρτα για το party των μεγάλων, ενώ με μερικές τροποποιήσεις στην εξωτερική της εμφάνιση θα μπορούσε να σταθεί και στο παιδικό party. Κάντε τους καλεσμένους σας να φάνε την πιο νόστιμη τούρτα χωρίς να χρειαστεί να δώσετε ούτε ένα ευρώ στο ζαχαροπλαστείο. Διαβάστε παρακάτω:
Εκτέλεση για κλασική τούρτα σοκολάτα όπως του ζαχαροπλαστείου
Εκτέλεση για παντεσπάνι
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και τα ρίχνουμε σε δόσεις στα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά σε τρεις δόσεις.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Στην αρχή βράζουμε την ζάχαρη και το νερό για δύο λεπτά, ανακατεύοντας. Όταν λιώσει η ζάχαρη, απομακρύνουμε το σκεύος από το μάτι και όταν το σιρόπι κρυώσει προσθέτουμε το ποτό.
Εκτέλεση για την κρέμα σοκολάτας
Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για ένα λεπτό, έτσι ώστε να μαλακώσει η κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά. Στο τέλος προσθέτουμε την μερέντα.
Για την επικάλυψη φτιάχνουμε μια σαντιγί γκαρνί χρησιμοποιώντας 200 γρ γάλα. Χτυπάμε το γκαρνί σοκολάτας και το γάλα στο μίξερ και το γκαρνί μας είναι έτοιμο.
Εκτέλεση για τον γλάσο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και ανάβουμε το μάτι. Όταν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε το μείγμα μας μέχρι να λιώσει. Όταν λιώσει ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Vasia Zaglara στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα