Συνταγή για κουλούρια ή κριτσίνια με γεύση πίτσα από τη Γκόλφω Νικολού. Την αγαπημένη μας μαγείρισσα .
- ελαιολαδο μισή κούπα του νες
- κρασι μισή κούπα του νες λευκό
- πεκορίνο 3 κουταλιές η τυρί τριμμένο ότι έχετε
- καρότο 1 τριμμένο στον ψιλο τρίφτη
- αλατι μια τσιμπιά
- μπέικιν πάουντερ μισό κουταλάκι
- αλευρι 1,5 κούπα και λίγο παραπάνω μέχρι να έχετε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- σουσαμι (Προαιρετικά) ή ηλιόσπορο καθαρισμένο
Υλικά
Τώρα που τα σχολεία ξεκίνησαν, θέλουμε να ξέρουμε ότι κάθε πρωί τα παιδιά μας θα έχουν ένα υγιεινό και νόστιμο κολατσιό για το σχολείο. Η σημερινή μας συνταγή για κουλούρια με γεύση πίτσα θα σας λύσει τα χέρια.
Είναι πολύ νόστιμα, με πολύ φθηνά υλικά και η παρασκευή τους είναι πολύ γρήγορη. Μπορείτε να τα προτιμήσετε για κολατσιό στο σχολείο, για το παιδικό party, για δικό σας κολατσιό ή ακόμη και για μεζέ με την μπύρα σας. Είναι πολύ νόστιμα και δεν θα το μετανιώσετε.
Δείτε ακόμα Κριτσίνια λαχανικών :Μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για σχολικό κολατσιό
Άλλωστε, γιατί να δίνετε μια περιούσια καθημερινά στους φούρνους, όταν μπορείτε με τα πιο απλά υλικά και με τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο να έχετε καθημερινά, φρέσκα και νόστιμα κουλούρια με γεύση πίτσας στο σπίτι σας; Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και στην ίδια κούπα προσθέτουμε το λευκό κρασί και το βάζουμε και αυτό στο μπολ με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το καρότο, το αλάτι, το τυρί πεκορίνο (ή γραβιέρα) , το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Αφού ανακατέψουμε το μείγμα μας, προσθέτουμε και το αλεύρι. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι ώστε η ζύμη μας να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Το μείγμα μας, το ανακατεύουμε με το αλεύρι, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Όταν ξεκινήσει να δένει η ζύμη χρησιμοποιούμε και τα χέρια μας για να την ζυμώσουμε.
Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη την κλείνουμε με ένα αλουμινόχαρτο και την βάζουμε για ένα τέταρτο στο ψυγείο. Η ζύμη μπορεί να μείνει στο ψυγείο και μέχρι μία ώρα. Όταν την βγάλουμε από το ψυγείο, την βάζουμε πάνω στον πάγκο και παίρνουμε από αυτή πολύ μικρά κομμάτια. Τα κουλούρια μας τα θέλουμε λεπτά.
Αν θέλουμε όμως να κάνουμε κουλούρια δεν χρειάζεται να είναι τόσο λεπτά. Τα πλάθουμε με το χέρι σε μακρόστενο σχήμα. Παίρνουμε την σάλτσα από την πίτσα, που την έχουμε αραιώσει με λίγο λάδι και αλείφουμε τα κουλούρια μας μας με ένα πινέλο. Στην συνέχεια ρίχνουμε από πάνω τυρί τριμμένο.
Αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί γκούντα ή οποιοδήποτε τυρί γιατί λιώνει και ξεραίνεται. Μπορούμε να κάνουμε διάφορα σχέδια με τα κουλούρια μας και αντί για τυρί να τα γαρνίρουμε με σουσάμι ή με καθαρισμένο ηλιόσπορο. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω μέχρι να πατήσουν καλά και να πάρουν ωραίο χρώμα
Tips
Μπορούμε να προσθέσουμε πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη ή οποιοδήποτε άλλο μπαχαρικό θέλουμε, αν μας αρέσουν τα πικάντικα. το κρασί εξατμίζεται με το ψήσιμο το αλκοόλ και βοηθάει τα κριτσίνια να είναι τραγανά. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με νερό.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο παρακάτω:
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια