Συνταγή για Παραδοσιακή λαγάνα όπως του φούρνου από το το Live Kitchen και τον Παναγιώτη Παπαδάκη . Είναι μια υπέροχη παραδοσιακή λαγάνα όπως του φούρνου για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας που πλησιάζει. Η λαγάνα είναι το αγαπημένο μας είδος ψωμιού και το χαιρόμαστε μόνο μία φορά τον χρόνο.
Γι’ αυτό πρέπει να είναι πολύ νόστιμη για να την ευχαριστηθούμε. Η λαγάνα επειδή είναι μόνο για μία φορά τον χρόνο είναι πιο ακριβή από τα υπόλοιπα είδη ψωμιού στον φούρνο.
Φέτος λοιπόν θα κάνουμε καλό στην τσέπη μας και θα εμπιστευθούμε τον Παναγιώτη Παπαδάκη, για να μας δείξει εκείνος την καλύτερη συνταγή για παραδοσιακή λαγάνα όπως του φούρνου. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής .
ΑΓΓΛΙΚΑ
ENGLISH
INGREDIENTS lagana bread
900 g bread flour
50 g fresh yeast
500 g water
1 tsp sugar
12 g salt
1 tbsp olive oil
——————————————
Olive oil
Sesame
——————————————–
40 g water
1 tsp sugar
Sesame
——————————————
2 pieces
GERMAN
ZUTATEN
900 g Brot mehl
50 g frische Hefe
500 g Wasser
1 TL Zucker
12 g Salz
1 EL Olivenöl
————————————–
Olivenöl
Sesam
—————————————-
40 g Wasser
1 TL Zucker
Sesam
————————————–
2 Stücke
Εκτελεση για συνταγή για παραδοσιακή λαγάνα όπως του φούρνου
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό την ζάχαρη και σπάμε καλά τις νωπές μαγιές μέσα στο μείγμα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν πολύ μέσα στο νερό.
Έπειτα ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το αλεύρι για τσουρέκια και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
Κάνουμε τον φούρνο στόφα ανάβοντάς τον στους 100 c στις αντιστάσεις για 1 λεπτό.
Μετά από 1 λεπτό τον κλείνουμε και βάζουμε μέσα το μείγμα να ξεκουραστεί για να ενεργοποιηθεί η μαγιά για περίπου 20 λεπτά.
Μετά από 20 λεπτά βγάζουμε το μείγμα και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι .
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την βάζουμε μέσα στον φούρνο κάνοντάς τον στόφα με την ίδια διαδικασία.
Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 1/2 ώρα. Αφού φουσκώσει χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ίσα μέρη.
Παίρνουμε το πρώτο ζυμάρι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας.
Αναποδογυρίζουμε ένα ταψί κουζίνας και τοποθετούμε πάνω του μια λαδόκολλα.
Αλείφουμε στην λαδόκολλα ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε σουσάμι. Βάζουμε επάνω την λαγάνα και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.
Την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Στην συνέχεια πατάμε με τα δάχτυλά μας την λαγάνα.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στον αέρα στους 180 c και έχουμε τοποθετήσει ένα ταψί κουζίνας από την ανάποδη πλευρά.
Αλείφουμε με ζάχαρόνερο και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
Βάζουμε προσεκτικά την λαγάνα όπως είναι μαζί με την λαδόκολλα μέσα στον φούρνο πάνω στο ταψί που καίει. Κλείνουμε τον φούρνο και την ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Την ίδια ακριβώς διαδικασία κάνουμε και με την δεύτερη λαγάνα. Οι λαγάνες μόλις ψηθούν είναι έτοιμες, τραγανές από έξω και αφράτες από μέσα. Διαρκούν τραγανές και μετά από 3 ώρες. Υπέροχες που θα τις απολαύσετε μαζί με την οικογένεια σας την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας!!! Καλή σας επιτυχία
Tips για παραδοσιακή λαγάνα όπως του φούρνου
Αντί για νωπή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 16 γρ ξηρή μαγιά. Τα 12 γρ. αλάτι είναι περίπου 2,5 κτγ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15