Συνταγή για οικονομική και πανεύκολη λάβα φιστικιού από τον Παναγιώτη Παπαδάκη με μόλις 3 υλικά για παγωτό, τούρτα, κέικ και πάστες.
- φιστίκια Αιγίνης 160 γραμμάρια (1 κούπα)
- ηλιέλαιο 100 ml (12 κουταλιές της σούπας)
- ζαχαρούχο γάλα 70 ml (5 κουταλιές της σούπας)
Υλικά
Μπακλαβάς αρωματικός με φιστίκι και καρύδι
Αυτή η λαχταριστή λάβα φιστικιού με ζαχαρούχο γάλα και ακόμη 1 υλικό, από τον Παναγιώτη Παπαδάκη, πρόκειται να γίνει η αγαπημένη σας γλυκιά σώς και άλειμμα για τα κέικ, τις τούρτες, τις πάστες, ακόμη και τα παγωτά. Είναι απλά φανταστική, οικονομική και έτοιμη σε μερικά λεπτά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την λάβα φιστικιού:
INGREDIENTS
160 g Pistachios (1 cup)
100 g sunflower oil (12 tbsp)
70 g sweetened condensed milk (5 tbsp)
GERMAN
ZUTATEN
160 g Pistazien (1 Tasse)
100 g Sonnenblumenöl (12 EL)
70 g gesüßte Kondensmilch (5 EL)
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε πολύ καλά τα φιστίκια Αιγίνης και τα περνάμε από σίτα για να καθαρίσουν οι περιττές φλούδες τους. Τα ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το ηλιέλαιο και τα πολτοποιούμε πάρα πολύ καλά.
Γλυκό του κουταλιού φιστίκι
Προσθέτουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ενσωματώνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς το ζαχαρούχο γάλα. Το συντηρούμε σε αποστειρωμένο βαζάκι των 250 ml στο ψυγείο για 8-10 μέρες. Η πιο νόστιμη και εύκολη λάβα φιστικιού ή άλειμμα ιδανική για παγωτά, τούρτες, κέικ ή όπου αλλού σας αρέσει!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι